CNA a decis, marti, sa interzica de la difuzare videoclipul "Mandala" al trupei Fly Project, care ruleaza la postul Kiss TV, pana la intrarea in legalitate. Potrivit forului, clipul prezinta femeile in ipostaze degradante si sugereaza consumul de droguri, incalcand astfel legislatia audiovizuala. Tot astazi, Consiliul a somat public postul Radio 21 pentru emisiunea matinala Fabrica Dementa, in care moderatorii au incalcat dreptul la imagine si viata privata al lui Mihai Traistariu.

CNA a hotarat, in sedinta publica de marti, sa trimita postului Kiss TV o decizie de intrare in legalitate privind difuzarea clipului "Mandala" al trupei Fly Project, lasand la alegerea postului modalitatea prin care va face acest lucru. Conform legislatiei audiovizuale, videoclipul ar putea fi difuzat dupa ora 22, daca ruleaza fara secventele care sugereaza consumul de droguri. De altfel, normele in vigoare interzic complet continutul audiovizual care sugereaza sau incurajeaza consumul de droguri, indiferent de ora la care este difuzat.

Pe scurt, secventa despre care membrii Consiliului spun ca sugereaza consumul de droguri prezinta o fata care, fara a-si folosi mainile, ia cu limba sare de pe masa, musca dintr-o felie de lamaie si goleste apoi continutul unui pahar/shot. Desi au fost atentionati ca substanta alba de pe masa nu ar fi drog, ci sare, care se consuma cu tequila, membrii CNA si-au mentinut decizia de interzicere a clipului. Femeile cu lesa la gat prezentate in videoclip au fost un alt argument de care membrii CNA au tinut cont in luarea deciziei de interzicere a melodiei de la difuzare.

Vezi clipul "Mandala" al trupei Fly Project:

Tot marti, Consiliul a somat public postul de radio Radio 21, pentru mai multe editii ale emisiunii Fabrica Dementa in care moderatorii au facut referiri la Mihai Traistariu, incalcand dreptul acestuia la imagine si viata privata. De altfel, Traistariu a reclamat postul la CNA, cerand forului "sa ia atitudine", considerand ca afirmatiile facute la adresa lui sunt "defaimatoare, tendentios calomnioase, incalca drepturile omului, dreptul la imagine si la viata privata".