Dezbaterea proiectului legii privind functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune a fost amanata, miercuri, timpul alocat lucrarilor plenului Senatului fiind epuizat, anunta Agerpres.

Plenul Senatului a respins cu 47 de voturi pentru, 44 impotriva si 7 abtineri si propunerea de retrimitere a proiectului de lege la comisia de specialitate, formulata de doi membri ai Comisiei de cultura din Senat - Lia Olguta Vasilescu (PSD+PC) si Mircea Diaconu (PNL).

Lia Olguta Vasilescu a declarat ca legea a fost aprobata 'prea repede' in comisia de specialitate, graba membrilor comisiei ''amputand'' legea prin nediscutarea capitolului referitor la finantarea SRR si SRTV.

Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Sergiu Nicolaescu, s-a aratat incantat de forma legii, aprobata prin unanimitate de membrii comisiei, afirmand ca noua lege de functionare a SRR si SRTV este mult mai buna decat cea veche.

''Aceasta lege este sigur mai buna, din toate punctele de vedere, decat cea dupa care au functionat pana la acest moment SRR si SRTV. Practic, prin amendamentele aduse, legea a fost facuta din nou si le multumesc cu aceasta ocazie reprezentantilor sindicatelor si ONG-urilor, cu care ne-am intalnit de 5-6 ori, si care ne-au adus, la timp, informatii necesare si amendamente'', a sustinut Nicolaescu, care a atras totodata atentia cu privire la ''situatia grava'' cu care s-ar confrunta SRTV daca aceasta lege nu va trece de Senat in cel mai scurt timp.

''Dupa cum stiti, mandatul de presedinte interimar al SRTV urmeaza sa inceteze. De asemenea, la SRTV nu avem un Consiliu de Administratie. Daca nu aprobam aceasta lege va fi mult mai rau, fiindca vom forta SRTV sa intre in ilegalitate'', a mai spus Sergiu Nicolaescu.