Adevarul Holding intentioneaza ca pana la sfarsitul anului toate siteurile sale sa fie accesate contra cost, potrivit unui anunt facut miercuri intr-o sedinta la care au participat Dinu Patriciu si Peter Imre, scrie Pagina de media. Potrivit sursei citate, in aceeasi sedinta s-a anuntat ca trustul a cumparat revista Tango, ce va fi condusa, in continuare, de Alice Nastase.

Pagina de media il citeaza pe Dinu Patriciu explicand ca variantele online ale Adevarul, Click si Dilema Veche vor fi accesate pe bani, pana la sfarsitul anului, deoarece "este directia catre care se indreapta presa din afara".

In aceeasi sedinta au fost anuntati patru oameni noi - Simona David, care va fi corporate affairs manager; Andra Lascu - executive corporate affairs; Eugen Stoica - director de achizitii si Giovanni Giro - consultant marketing. Citeste mai mult pe Pagina de media

UPDATE Contactat de HotNews.ro, Peter Imre, directorul general Adevarul Holding, a declarat ca decizia privind introducerea platii online este una strategica si care a fost comunicata intern, nefiind un anunt pentru publicul larg. "Cand voi avea de facut un anunt public, voi anunta si mecanismul, si preturile", a spus el, intrebat in legatura cu felul cum va aplica AH o astfel de masura.

Peter Imre a apreciat ca "daca un produs de presa se vinde foarte ieftin, gratis, atunci va da faliment". "Este o decizie comerciala de a vinde un produs pe bani si de a nu-l da pe gratis. Daca traficul va scadea cu 70%, cei care raman vor plati, iar veniturile vor fi mai mari decat daca 100% raman pentru continut gratuit", a spus el, precizand: "cand vom ajunge acolo, veti afla" alte detalii.

  • Mai multe mari grupuri media de pe piata globala si-au anuntat, in ultima perioada, intentia si chiar planuri concrete de a introduce acces platit la continutul online al intreprinderilor media pe care le detin. Unul dintre primii si cei mai infocati aparatori ai acestei idei este magnatul Rupert Murdoch (News Corporation): primele publicatii ale grupului, in Marea Britanie, care vor introduce un sistem de plata sunt The Times si Sunday Times. Motivele pentru care aceasta masura este luata in considerare pe plan international sunt sunt, intre altele, scaderea abrupta a vanzarilor de presa scrisa; faptul ca publicitatea online nu poate compensa pierderile suferite de ziare (publicitate in presa scrisa, tiraj); sau preluarea, chiar si partiala, a continutului de catre motoare de cautare si agregatoare de informatie online.

UPDATE 2 Adevarul Holding a anuntat oficial, miercuri, intr-un comunicat de presa ca a cumparat revista lunara "Tango" printr-un contract semnat marti. Comunicatul precizeaza ca publicatia va fi integrata in divizia de reviste a trustului, ce mai include, intre altele, "OK!", "Click! pentru femei", "Forbes Romania", "Dilema Veche".