Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" a somat Realitatea Media sa-si plateasca o datorie calculata la 758.482 lei, amenintand ca daca nu va plati in zece zile, RAAPPS va introduce "actiune in instanta pentru pretentii si evacuare", se arata intr-o notificare transmisa companiei. Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie de la Realitatea TV, a declarat pentru HotNews.ro ca incearca sa obtina o pasuire de la RAAPPS din cauza blocajelor financiare "din tot sistemul". "Ne vom plati insa datoriile fara doar si poate", spune Freciu.

Notificarea RAAPPSFoto: Hotnews

Presedintele Consiliului de Administratie de la Realitatea Media, Sorin Freciu, afirma ca notificarea RAAPPS a sosit "zilele trecute" si ca Realitatea Media va incerca sa negocieze cu RAAPPS: "Avem o datorie. Sunt intarzieri in tot sistemul. La randul nostru, si noi suntem blocati de diferite parti de unde avem de incasat bani. Cred ca ajungem la o intelegere cu cei de la RAPPS, la modul ca le vom plati. Incercam sa avem o discutie, in conditiile actuale firme mari isi cer insolventa tocmai din cauza ca exista blocajele in sistem. Vom avea discutii si vom vedea ce se poate face, dar ne vom plati datoriile fara doar si poate".

Din totalul sumei, 165.774 lei reprezinta, potrivit RAAPPS, valoarea chiriei neplatite in perioada iulie - decembrie 2009, 189.000 lei reprezinta chiria pentru folosinta fara titlu a spatiului din Casa Presei, altfel spus in lipsa prelungirii contractului de inchiriere iar restul sumelor reprezinta prestari servicii si utilitati.

Sorin Freciu mai spune ca, din cate stie, s-au facut "toate diligentele necesare", dar ca nu poate spune cu exactitate de ce n-a mai fost prelungit contractul de inchiriere pentru spatiile ocupate de Realitatea Media in Casa Presei Libere. Contractul dintre Realitatea Media si RAAPPS a fost incheiat in aprilie 2006 si a expirat in 21 decembrie 2009. Altfel spus, in ultima jumatate de an, Realitatea Media a ocupat spatiile din Casa Presei fara sa aiba un contract de inchiriere.

In ultimul an, Realitatea Media a fost asaltata de creditori, (agentii de presa sau diversi furnizori de servicii) care au incercat sa-si recupereze datoriile, unii apeland la procedura insoventei, altfel spus au cerut in instanta falimentul companiei pentru a-si putea recupera banii. In unele cazuri, datoriile au fost platite.