Procurorii DNA perchezitioneaza luni sediul OTV din Capitala si locuinta patronului postului TV, Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu incearca sa blocheze privatizarea OltchimFoto: Agerpres

Anchetatorii cauta mai multe casete video, care ar constitui probe materiale in dosarul "clarvazatorului" Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la OTV, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Sursele judiciare au precizat ca sediul OTV este inchis temporar pe timpul derularii perchezitiilor, astfel ca nimeni nu este lasat sa iasa, iar cei care vor sa intre o pot face doar pe baza de legitimatie.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Catalin-Daniel Fenechiu, a precizat ca Dan Diaconescu se afla in prezent la mare, iar la locuinta acestuia se afla doar soacra lui si menajera, precum si alti avocati ai patronului postului OTV.

Anchetatorii au ridicat o caseta cu inregistrarea unei emisiuni a lui Diaconescu din iunie 2009, potrivit televiziunilor de stiri.

Dan Diaconescu: Ma urc acum in avionul meu personal si in doua ore voi fi in tara

Dan Diaconescu a declarat pentru Gandul ca se va imbarca in avionul personal, urmand ca in doua ore sa ajunga in tara.

"N-am mai auzit asa ceva, sa-ti sparga usa, in conditiile in care nu exista un dosar si nu esti invinuit de nimic. Nici avocatii mei n-au mai auzit asa ceva", a delcarat Diaconescu.

Eu sunt in strainatate, ma urc acum in avionul meu personal si, in doua ore, voi fi in tara. Sper sa nu mi-l confiste si pe asta, cand ajung. Sau poate ma aresteaza. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira sa-mi faca si perchezitie la bord".

Dan Diaconescu, martor in dosarul lui Doru Parv

Dan Diaconescu a fost audiat in februarie la DNA ca martor intr-un dosar in care primarul unei comune aradene l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului.

In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.

Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban din cei ceruti, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie.

Cine este Doru Parv?

Intr-un interviu pentru revista Taifasuri, Doru Parv a vorbit despre abilitatile sale de clarvazator. "Sunt singurul clarvazator din Romania autorizat sa faca aceasta meserie. De asemenea, platesc taxe, impozite si TVA, deci totul este legal (...) Am centre deschise in Arad, Bucuresti si ma deplasez oriunde in tara atunci cand este vorba despre disparitia cuiva, deoarece colaborez si cu Politia. Eu i-am spus lui Dan Diaconescu din prima zi ca nu o vor gasi niciodata pe Elodia!", declara Parv la inceputul acestui an.

Doru Parv face previziuni in emisiunea al 7-lea simt pe OTV si potrivit presei o consultatie, "o clarviziune" facuta de Doru Parv costa 100 de lei in Arad (orasul natal) si 250 lei in Bucuresti.