Directorul demis al Televiziunii publice, Alexandru Sassu, va prelua conducerea diviziei TV a Adevarul Holding, scrie Pagina de media, sursa precizand ca informatia a fost confirmata atat de directorul general al grupului controlat de Dinu Patriciu, Peter Imre, cat si de Sassu.

UPDATE Adevarul Holding precizeaza intr-un comunicat sa Alexandru Sassu va prelua conducerea diviziei Radio-TV a grupului de la 15 iulie si il citeaza pe Peter Imre spunand ca "numirea lui Alexandru Sassu ca director al Departamentului Radio & TV este unul dintre cele mai importante momente care va contribui la indeplinirea obiectivului Adevarul Holding de a deveni cea mai respectata, cea mai influenta si cea mai profitabila companie media integrata".

Potrivit Pagina de media:

  • Alexandru Sassu a fost vazut de mai multe ori la sediul Adevarul Holding
  • Peter Imre a declarat ca Sassu va incepe sa lucreze la Adevarul de la 1 august. Citeste mai mult aici

Consiliul de Administratie al TVR condus de Alexandru Sassu a fost demis de drept la sfarsitul lunii martie, cand Parlamentul a respins raportul de activitate pe 2008 al SRTv. De atunci, Sassu a ramas in functie pentru o perioada de interimat, fara putere de decizie. Parlamentul urmeaza sa desemneze componenta si conducerea noilor Consilii de Administratie ale SRR si SRTv martea viitoare.

Comunicatul Adevarul Holding

Alexandru Sassu, noul director al Diviziei Radio-TV din Adevarul Holding

Alexandru Sassu, 55 de ani, va prelua de la 15 iulie conducerea Diviziei Radio-TV din Adevarul Holding.

"Numirea lui Alexandru Sassu ca director al Departamentului Radio & TV este unul dintre cele mai importante momente care va contribui la indeplinirea obiectivului Adevarul Holding de a deveni cea mai respectata, cea mai influenta si cea mai profitabila companie media integrata", a declarat Peter L. Imre, director general Adevarul Holding.

Pentru Alexandru Sassu, numirea in aceasta pozitie este o provocare foarte interesanta, in contextul in care, in opinia sa, publicul asteapta informatii si programe de calitate. "Este un proiect fezabil, care in doi ani poate ajunge sa fie un concurent redutabil pentru actualele canale tv generaliste", a afirmat la randul sau Alexandru Sassu.

In ultimii trei ani Alexandru Sassu a fost presedinte-director general al televiziunii publice. Sub mandatul sau TVR a decis sa colaboreze cu ziarul Adevarul in coproducerea, in premiera absoluta pentru Romania, a selectiei nationale a concursului muzical Eurovision 2010, la finalul caruia reprezentantii tarii noastre, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, au reusit sa obtina locul al treilea, egaland astfel cea mai buna performanta din istoricul participarilor Romaniei la acest festival de renume.

Studioul Radio-TV din Adevarul Holding e dotat cu aparatura de ultima generatie si va realiza productii de televiziune in format high definition.