Luni, la ora 16:00, urmeaza sa aiba loc audierile candidatilor pentru Consiliile de Administratie ale SRTv si SRR in comisiile parlamentare de cultura. Candidaturile pot fi depuse pana luni, la ora 14:00.

Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au decis convocarea unei sedinte de plen reunit, marti, pentru desemnarea Consiliilor de Administratie ale celor doua institutii, stabilirea componentei Consiliului Fiscal si numirea unui vicepresedinte al CNVM.

Conducerea PDL intentioneaza sa o propuna pe Ada Mesesan pentru postul de presedinte-director general al SRTv.

  • Ada Mesesan pentru HotNews.ro: Mi s-a propus de catre conducerea PDL sa fiu membru in consiliu de administratie al TVR si, implicit, sa preiau si functia de presedinte al SRTV. Urmeaza audierile si vom vedea care va fi rezultul votului din Parlament.

Ada Mesesan, sefa Biroului de presa al PDL, ar urma sa fie una dintre propunerile PDL pentru CA al SRTv, aceasta fiind, conform surselor citate, sustinuta si pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice.

UPDATEOficial: Fostul sef al Cancelariei primului-ministru, Catalin Baba, a fost nominalizat de Guvern pentru functia de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune iar jurnalista Adelina Radulescu, pentru un post in CA al Societatii Romane de Radiodifuziune, a precizat luni purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, citat de Agerpres.

Pentru functia de membru supleant in CA al SRTv Guvernul l-a propus pe lect. univ. Cosmin Irimies iar pentru postul de membru supleant in CA al SRR, pe Josef Klein, consilier de presa la Cabinetul viceprim-ministrului Marko Bela.

Mihai Voicu si Doina Tanase sunt nominalizarile PDL pentru cele doua locuri ce revin acestei formatiuni in CA al SRR, au mentionat surse democrat-liberale.

Liderii PDL au discutat, duminica seara, numai despre nominalizarile pentru Consiliile de Administratie ale SRTv si SRR, a declarat liderul democrat-liberal Emil Boc, care a evitat sa precizeze numele celor propusi pentru aceste institutii.

"Am discutat in legatura cu nominalizarile pentru Consiliile de Administratie, maine (luni - n.r.) dimineata le vom finaliza si le vom inainta Parlamentuluui in termenul legal", a spus Boc, la finalul reuniunii conducerii PDL.

Premierul Emil Boc i-a propus lui Sebastian Lazaroiu, sambata, sa devina presedinte-director general al SRTv, insa acesta a refuzat, au declarat, pentru "Gandul", surse din PDL, consilierul prezidential nedorind sa comenteze informatiile, spunand ca nu i s-a propus oficial nimic.

In urma negocierilor intre partidele parlamentare, democrat-liberalilor le revin trei locuri in Consiliul de Administratie al SRTV si doua locuri in CA al SRR, democrat-liberalii urmand sa preia sefia TVR, iar UDMR pe cea a SRR.