UPDATE Catalin Tolontan a anuntat luni dimineata pe blogul sau ca publicatia pe care o conduce, Gazeta Sporturilor, va scoate vineri, 2 iulie, primul ziar 3D din Romania. Luni seara, ProSport, ziar din portofoliul Publimedia, a anuntat in editia sa electronica faptul ca joi, 1 iulie - cu o zi inaintea GSP - va avea prima editie "din Europa a unui cotidian de sport in versiune integrala 3D in 24 de pagini". Ambele ziare anunta ca vor aparea cu impreuna cu ochelari speciali oferiti gratuit.

GSP 3DFoto: Gazeta Sporturilor

Initiativele locale de presa 3D apar la doar cateva luni dupa ce La Dernere Heure (Belgia) a devenit primul ziar din Europa care a aparut in varianta tridimensionala, o initiativa similara avand, la inceputul lunii iunie, si cotidianul britanic The Sun.

Potrivit reprezentantilor Gazeta Sporturilor, editia 3D a publicatiei, dedicata CM 2010, va aparea in 100.000 de exemplare, ziarul impreuna cu ochelarii speciali fiind pus in vanzare la pretul obisnuit.

In cazul GSP, cu ajutorul ochelarilor speciali, cititorii pot vedea tridimensional fotografiile din ziar si anumite machete de publicitate. Potrivit reprezentantilor ziarului, fotografiile si reclamele au fost adaptate de catre editorii GSP si de catre departamentul de publicitate. Proiectul a fost realizat de GSP si sustinut de Bergenbier, care si-a inserat machetele 3D - realizate tot de publicatie - in interiorul ziarului.

Potrivit anuntului Pro Sport, ziarul va aparea impreuna cu ochielari speciali oferiti gratuit, iar "toate machetele publicitare vor fi special adaptate formatului 3D pentru o interactiune unica intre cititori si versiunea de print ProSport integral 3D".