Demeter Andras, nominalizat de UDMR in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost validat marti de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru a ocupa functia de presedinte - director general al SRR.

Demeter Andras a primit 237 de voturi 'pentru' si 2 'impotriva', dupa ce candidatura lui Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD, a fost respinsa, anunta Agerpres.

Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan, a precizat ca Demeter Andras a primit avizul favorabil cu votul unanim al celor 15 membri prezenti in comisiile de cultura.

Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, nu a fost validat de Parlament pentru a ocupa functia de presedinte-director general al SRR.

Impotriva lui Miculescu s-au inregistrat 237 de voturi, in conditiile in care opozitia a parasit sala.

Potrivit procesului-verbal, au fost prezenti 241 de parlamentari, iar un vot a fost anulat. Miculescu a primit totusi trei voturi ''pentru''.

Ovidiu Miculescu nu a primit nici avizul comisiilor de cultura ale Parlamentului pentru aceasta functie. Au fost exprimate 13 voturi impotriva, 12 pentru si o abtinere

Ovidiu Miculescu fusese desemnat, marti, prin vot, de membrii noului CA al institutiei, sa ocupe functia de presedinte - director general al SRR, anunta Agerpres. In aceeasi zi, el a fost respins de comisiile reunite de cultura din Parlament. Avizul comisiilor este insa consultativ, iar Ovidiu Miculescu asteapta votul plenului Parlamentului.

UPDATE Opozitia s-a retras de la vot, in semn de protest fata de propunerea Robertei Anastase, potrivit careia votul se va derula separat, mai intai pentru presedintele SRR si apoi pentru cel al SRTv.

Votul pentru desemnarea noului presedinte-director general al SRR a fost reluat dupa ce, initial, se inregistrase egalitate de voturi intre Ovidiu Miculescu (PSD) si Demeter Andras Isvan (UDMR).

In noul CA, actuala Putere are cinci reprezentanti, PNL si PSD - cinci, angajatii SRR - 2, iar minoritatile altele decat cea maghiara - un reprezentant. Membrii titulari ai CA al SRR sunt: Doina Tanase si Mihai Voicu (PDL), Demeter Andras Isvan (UDMR), Bogdan Hossu si Adrian Moise (Asociatia Profesionala Radio), Stejarel Olaru si Ducu Bertzi (PNL), Maria Toghina (Administratia prezidentiala), Adelina Radulescu (Guvern), Ana Florea (minoritati), Ovidiu Miculescu, Mirela Fugaru si Ileana Savu (PSD).

Ovidiu Miculescu este fost manager al postului de radio Europa Fm si este cunoscut ca un apropiat al liderului PSD Victor Ponta.