Posturile Antena 3 si Realitatea TV au fost amendate, marti, de CNA cu cate 5.000 de lei, in timp ce postul B1 TV a primit o somatie publica pentru lipsa de echilibru in cadrul mai multor emisiuni de dezbateri difuzate in mai si iunie. In aceeasi sedinta CNA, Realitatea TV a primit o amenda de 5.000 de lei, iar Antena 3 - o somatie publica pentru lipsa informarii corecte a publicului si pentru incalcarea dreptului persoanei la propria imagine, in urma unei sesizari a ministrului Adriean Videanu.

In primul caz, CNA a amendat Antena 3 si Realitatea TV si a somat postul B1 TV in urma unei monitorizari a emisiunilor de dezbateri difuzate de cele trei posturi in intervalele 17-23 mai si 17-23 iunie. Consiliul a constatat ca posturile au incalcat prevederile privind obligatia de a asigura impartialitatea si echilibrul in emisiunile respective si cele potrivit carora "numarul reprezentantilor puterii si ai opozitiei, participanti la emisiunile de dezbatere, va fi egal".

In cel de-al doilea caz, Adriean Videanu a sesizat CNA in legatura cu editiile din 16-17 iunie a emisiunilor "Ora de foc" si "Sinteza zilei", difuzate de Realitatea TV, respectiv Antena 3. Consiliul a constatat ca cele doua posturi nu au tinut cont de reglementarile ce le obliga sa informeze corect publicul si sa respecte dreptul lui Adriean Videanu la propria imagine. Potrivit Pagina de media, membrii CNA nu au explicat dezechilibrul dintre cele doua sanctiuni - amenda pentru Realitatea TV si somatie pentru Antena 3.

Pagina de media noteaza, pe de alta parte, ca "B1 TV a ramas neatins de CNA in urma reclamatiei" lui Victor Ciutacu, redactor-sef la Jurnalul National, care semnalase intr-o reclamatie ca "executia mea publica din emisiunea "Nasul", difuzata pe B1 TV si moderata de domnul Radu Moraru, continua".