"Mi-as dori ca televiziunea publica sa nu mai fie asociata pregnant cu o anumita putere politica, ceea ce, trebuie sa recunosc, nu e deloc usor", spune noul sef al TVR, Alexandru Lazescu. Potrivit acestuia, o posibila masura pentru reducerea pierderilor Televiziunii este ca festivalul Cerbul de Aur 2010 sa nu se mai tina. "Mi se pare normal sa ajungem la situatia initiala", in care Rodica Culcer a castigat un concurs pentru sefia Stirilor, mai spune el. Alexandru Lazescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre planurile sale la Televiziunea publica.

Alexandru LazescuFoto: Hotnews

Alexandru Mihai Lazescu, desemnat de Presedintie in Consiliul de Administratie al SRTv, a fost validat, marti, de Parlament pentru functia de presedinte-director general al SRTv. Lazescu preia sefia Televiziunii publice de la Alexandru Sassu, al carui Consiliu de Administratie a fost demis in prima parte a anului prin respingerea raportului de activitate al SRTv pe 2008.

Lazescu a fost validat de Parlament la capatul unei sedinte furtunoase, marcata de scandaluri si tensiuni intre Putere si Opozitie. El a fost, de altfel, ales presedinte al TVR potrivit legii vechi, in conditiile in care ultimul proiect de depolitizare a TVR a fost respins in Senat luna aceasta. Lazescu va conduce un Consiliu format din 13 membri, unde numirile au fost facute din nou pe criterii politice.

El preia conducerea unei institutii care a incheiat anul 2009 cu un deficit de 48 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate pe 2009. Raportul precedent al TVR, ce prezenta un deficit de 53,8 milioane de lei in 2008, a fost respins in Parlament primavara aceasta, ceea ce a determinat demiterea Consiliului de Administratie condus de Alexandru Sassu.

Despre Alexandru Lazescu, pe scurt:

  • fondator al retelei nationale de publicatii locale Monitorul (1991)
  • actionar al Grupului de Presa Medianet, ce editeaza Ziarul de Iasi
  • membru al Grupului pentru Dialog Social a fost expert media pentru proiecte europene
  • a coordonat proiecte europene dedicate mass-media, a fost membru fondator si membru in conducerea unor organisme profesionale precum BRAT sau ARCA
  • a fost membru in CA al SRTv in perioada 2002-2005
  • in prealabil, a ocupat un post de director executiv in cadrul Televiziunii publice si a fost membru in CA al SRTv (1999-2000)
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.