"Nu vreau sa aduc nimic nou" la Radioul public, deoarece institutia se afla pe drumul cel bun, spune intr-un interviu acordat Mediafax noul presedinte director-general al SRR, Demeter Andras. El spune in interviu ca i-a propus ultimului PDG, Maria Toghina, la randul sau intrata in Consiliul de Administratie al institutiei, sa-i fie consilier si ca este interesat de proiectele nefinalizate de lansare a doua noi posturi.

Demeter Andras, in interviul acordat Mediafax:

  • Isi va da demisia de la Ministerul Culturii "in termenul legal". "Având în vedere că în România Guvernul actual este un Guvern politic, prin urmare ministrul este un ministru politic, a rămâne consilierul lui va căpăta, fără doar şi poate, o interpretare politică, deşi rolul meu (...) este unul strict profesional."
  • "I-am facut o oferta" Mariei Toghina sa devina consilier al PDG.
  • "Nu vreau să aduc nimic nou (la radioul public - n.r.). Nu-mi propun. În general, nu-mi place ca cineva să vină într-o ipostază nouă vrând neapărat să inoveze. Eu cred că abordarea cea mai sănătoasă (...) este de a aprecia la modul cel mai corect şi amplu posibil valorile existente şi acele valori de care mai este nevoie."
  • Despre tensiunile politice care au marca votul din Parlament prin care el, ca reprezentant al UDMR in CA al SRR, a fost validat in functie: "În opinia mea, s-a întâmplat exerciţiul procedurii democratice de când această instituţie a democraţiei a fost inventată, anume confruntarea unor opinii, a unor păreri, a unor intenţii, din care confruntare a ieşit câştigătoare una din soluţii. Câtă vreme, în văzul tuturor, Parlamentul României a acţionat în interiorul prevederilor legale (...), din momentul în care acest vot se întâmplă şi oamenii cu sau fără bile îşi exprimă votul, pot fi încurcături, poate fi lipsă de cvorum, pot fi diferite accidente, chiar dacă ar exista o înţelegere sau o manifestare foarte hotărâtă într-o direcţie anume, şansele de a ieşi ceva dorit sau de a ieşi altceva cred că sunt destul de mari. Or, Parlamentul la acest scrutin şi-a spus părerea."
  • Despre proiectele demarate, dar nefinalizate, mentionate miercuri, in cadrul unei conferinte, de Maria Toghina, privind infiintarea unui post de radio se stiri si al unuia pentru minoritati in cadrul SRR: "Le apreciez ca fiind nişte iniţiative constructive şi necesare. Sper ca împreună cu toţii să găsim şi resursele necesare".

Citeste interviul integralaici.