Consiliul National al Audiovizualului urmeaza sa discute, miercuri, o reclamatie primita din partea Administratiei Prezidentiale privind o serie de imagini difuzate de Antena 3 vineri, 2 iulie, in care apare Traian Basescu. Potrivit Mediafax, reclamatia vizeaza un montaj video in care imaginile cu presedintele Basescu sunt insotite de un fundal sonor cu huiduieli, ceea ce, arata reclamatia Presedintiei, constituie o incercare de manipulare a opiniei publice.

Mediafax citeaza sesizarea semnata de Valeriu Turcan, potrivit careia Antena 3 a difuzat "un montaj video in care, unor imagini cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, realizate intr-un context diferit, le-a fost suprapus un fundal sonor cu huiduieli". Conform argumentului Presedintiei, aceasta contravine informarii corecte si reprezinta "o incercare de falsificare a realitatii in scopul manipularii opiniei publice".

Sesizarea face referire si la unele titluri afisate de Antena 3 in cursul zilei de vineri, titluri considerate de Presedintie a avea "un evident continut tendentios": "Marinarul a iesit la inundatii" sau "Basescu la apa dupa 7 zile".