Fostul director al publicatiei Atac la persoana Mihai Ghezea este pus sub invinuire in dosarul OTV, iar patronul postului, Dan Diaconescu, este acuzat de o noua infractiune de santaj, au declarat miercuri, pentru Mediafax, surse judiciare.

Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza o perchezitie, miercuri, la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, masura fiind dispusa in dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu si Doru Parv, acuzati de santaj.

Tot miercuri, procurorii anticoruptie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Dan Diaconescu in legatura cu fapte similare celor pentru care s-a inceput urmarirea penala fata de cei doi realizatori TV in cazul primarului comunei Zarand, Ion Mot, respectiv santaj.

In acelasi dosar, respectiv cel constituit in urma denuntului lui Tardea, era vizat si Mihai Ghezea, directorul general de atunci al publicatiei Atac la persoana. Ghezea si-a intrerupt cooperarea cu Atac la persoana in octombrie 2009, cand si-a cesionat si actiunile detinute la compania care edita publicatia.

In 2007, DNA si-a declinat competenta catre Parchetul Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, unde cazul a fost inchis.

Recent, procurorul Gheorghe Bocsan de la DNA a solicitat Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti acel dosar in vederea reanalizarii lui, iar in urma procedurilor interne cazul a parvenit Sectiei I a Directiei, condusa de Lucian Papici.

Astfel, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare pentru o alta fapta de santaj, fiind invinuit si Mihai Ghezea.

In 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj.

In 25 iunie, Tribunalul Bucuresti, judecand contestatia celor doi realizatori TV, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdictii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Procurorii anticoruptie au perchezitionat din nou, miercuri, sediul OTV. Dan Diaconescu afirma ca este vorba despre o inscenare si ii acuza pe procurori ca incearca sa-i fabrice noi dosare.

Dan Diaconescu: Cel mai mare abuz transmis in direct de la Revolutie

"Este cel mai mare abuz transmis in direct de la Revolutie incoace. Ceea ce se intampla acum e fara precedent", a afirmat Dan Diaconescu, adaugand ca procurorii au venit sa caute noi casete.

"In loc sa mi le ceara mie, cat am stat la puscarie, au venit din nou sa faca aceasta perchezitie, pe bani publici", a continuat el, caracterizand actiunea procurorilor drept "mascari", "minciuni" si "inventii".

Dan Diaconescu sustine ca procurorii DIICOT incearca acum "sa dezgroape morti la propriu, nu numai la figurat", afirmand ca se cere dezhumarea unui fost invitat la OTV, decedat in urma cu cativa ani.