​Naspers, grupul media sud-african ce a preluat in 2009 site-ul romanesc Autovit.ro, a anuntat miercuri preluarea unui pachet de 28,7% din actiunile Digital Sky Technologies (DST), cel mai mare grup rus cu activitati pe Internet, potrivit Bloomberg. Naspers va plati, prin divizia sa MIH, 338 milioane de dolari pentru a prelua actiuni de la actuali investitori DST si 50 de milioane de dolari pentru actiuni nou emise.

Sursa citata precizeaza ca divizia sa MIH va ceda, de asemenea, catre DST pachetul de 39,3% pe care il detine deja in platforma Mail.ru, detinuta de grupul rus.

DST controleaza cea mai mare platforma de comunicare online din Rusia, Mail.ru, cel mai mare site de socializare din aceasta tara - VKontakte, serviciul de mesagerie instant ICQ achizitionat in aprilie si detine participatii in Facebook si in Zynga, dezvoltatorul jocurilor Mafia Wars si FarmVille.

Naspers, grup aflat in plin val de achizitii media online pe pietele emergente, a facut acest anunt dupa ce, in aprilie, compania chineza Tencent - in care grupul sud-african detine 35% - a preluat un pachet de 10,3% in Digital Sky Technologies.