Ziaristul Petrisor Obae scrie pe Pagina de media ca ultimul interviu al Madalinei Manole este o facatura a agentiei Agerpres. Sursa noteaza ca ceea ce Agerpres a prezentat drept citate din "ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi inaintea mortii sale, reprezinta de fapt "o insiruire de texte compilata din extrase de pe blogul Madalinei Manole si declaratii mai vechi date Agerpres". Agerpres a anuntat ca a declansat o ancheta in cazul autorului stirii.

  • UPDATE Potrivit Paginii de media, redactorul sef Marina Badulescu va aparea in fata Comisiei de disciplina. Sursa o citeaza si pe Argentina Traicu, director general adjunct al Agerpres, potrivit careia abonatii nu au fost sesizati inca de ieri, cand a fost identificata greseala si a fost declansata ancheta, deoarece "nu aveam ieri toate elementele legate de aceasta problema". "Este inadmisibil ca un redactor-sef sa faca asa ceva, mai ales ca ea nu s-a consultat cu nimeni cand a scris materialul", spune Traicu pentru Pagina de media.

Stirea Agerpres a fost preluata de numeroase publicatii, posturi de radio si TV, insa Pagina de media scrie ca Agerpres "a inventat" stirea cu interviul acordat agentiei de catre Madalina Manole. "Niciuna din declaratii nu fusese luata marti!", scrie Pagina de media. Sursa precizeaza ca "oficialii Agerpres au recunoscut greseala", afirmand ca "ultimul interviu a fost o compilatie de citate de pe blogul Madalinei Manole cu declaratii mai vechi acordate agentiei".

Potrivit sursei citate, in cursul zilei de miercuri, "redactia Agerpres e in fierbere si incearca sa acopere gafa monumentala. Dupa amiaza, gasesc solutia: materialul cu declaratii este modificat. Dispare referirea la ultimul interviu, iar Madalina Manole a declarat, pur si simplu, fara sa stim cand".

"Este o greseala, o scapare, ca nu am publicat ca acele citate sunt de pe blogul ei", a spus un oficial Agerpres pentru Pagina de media.

Citeste mai multe pe Pagina de media.

Agerpres a anuntat ca a declansat o ancheta in cazul autorului stirii. Iata comunicatul agentiei de presa:

"Agenţia Naţională de Presă AGERPRES comunică, referitor la incidentul creat prin transmiterea pe fluxul de ştiri interne, pe data de 13 iulie, a unei ştiri despre Mădălina Manole, că a demarat o anchetă în cazul autorului acestui material, care a conţinut declaraţii ale cântăreţei şi care, prin omisiune, a lăsat să se înţeleagă că ele ar fi fost date în ziua respectivă.

Cu toate acestea, ştirea transmisă pe fluxul AGERPRES nu a conţinut vreo menţiune potrivit căreia ar fi fost vorba de un interviu acordat, în ziua respectivă sau acum câteva zile, de Mădălina Manole. Din contră, ştirea nu conţine nicio indicaţie temporală care să plaseze în timp declaraţiile redate. Singura precizare era aceea că Mădălina Manole urma să împlinească, miercuri 14 iulie, vârsta de 43 de ani.

În acest caz, este cercetat redactorul-şef al Redacţiei Informaţii Centrale, Marina Bădulescu, cea care a redactat şi difuzat marţi, 13 iulie, din proprie iniţiativă, ştirea cu titlul 'Pentru Mădălina Manole darul cel mai de preţ este micuţul Petru', în care a introdus părţi din declaraţii mai vechi acordate de drept AGERPRES de către regretata artistă, precum şi o serie de informaţii publicate pe blogul cântăreţei.

Ne cerem scuze pentru omisiunea care a determinat, în unele situaţii, diverse interpretări.

Dorim să vă asigurăm că acest incident este unul singular, iar ştirile AGERPRES, aşa cum s-a dovedit şi până acum, sunt credibile, adevărate şi provin din surse reale".