Televiziunea de business Money Channel, controlata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, ar putea fi operata, inclusiv din punct de vedere financiar si editorial, pe o perioada de cinci ani, de o firma de management detinuta de investitori romani si straini.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a transmis, printr-un comunicat citat de Mediafax, ca "acorda consultanta unei firme de management detinuta de investitori romani si internationali in preluarea activitatii de operare a postului de televiziune de business Money Channel, pentru o perioada de cinci ani".

"Aceasta este o tranzactie extrem de complexa, in care sunt implicate atat casa de avocatura, cat si Bostina & Associates Corporate Finance - o companie din cadrul grupului nostru, specializata in consultanta financiara strategica, fuziuni, achizitii si vanzari. Din partea casei de avocatura vor lucra atat avocati din cadrul departamentului "Corporate, Mergers & Acquisitions", cat si avocati din departamentul "Proprietate Intelectuala si Mass-Media"", spune avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Echipa de avocati care lucreaza la acest proiect este condusa de Alexandra Necatu, coordonatoarea departamentului "Corporate, Mergers & Acquisitions", in timp ce activitatea de consultanta financiara strategica va fi asigurata de Oana Borocan, coordonatoarea Bostina & Associates Corporate Finance. "Este vorba despre un mandat de operare pe o perioada de 5 ani a postului Money Channel, o tranzactie complexa, probabil un first-ever pe piata media din Romania. Speram ca tranzactia sa fie incheiata pana la sfarsitul lunii octombrie", spune Oana Borocan, coordonator Bostina & Associates Corporate Finance.

De cealalta parte, Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al grupului Realitatea-Catavencu, din care face parte si Money Channel, a declarat pentru Mediafax ca "nu este vorba despre o schimbare de actionariat si nici de o vanzare a licentei audiovizuale (pe care functioneaza Money Channel, n.r.)".

  • "Investitorii vor opera Money Channel pe o perioada de cinci ani, isi vor asuma un business plan. Operare inseamna totul, si editorial si financiar. Nu inseamna insa, din ce am vorbit cu reprezentantii investitorilor, schimbari in conducerea editoriala a postului. Suntem la faza de discutii, s-a convenit asupra unor lucruri, dar este o tranzactie complexa. Suntem in fazele incipiente, nu este vorba despre un contract semnat", a explicat Sorin Freciu.

El a precizat ca, in functie de evolutia lucrurilor, peste cinci ani ar putea fi luata in discutie si vanzarea licentei audiovizuale a postului Money Channel si schimbarea actionariatului televiziunii.

Intrebat care sunt motivele pentru care operarea postului Money Channel ar urma sa fie preluata de investitori pentru o perioada de cinci ani, Sorin Freciu a spus: "E clar cauzata de criza".

Pe de alta parte, reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au declarat pentru Mediafax ca, pana in momentul de fata, nu au primit niciun document cu privire la operarea postului Money Channel de alti investitori decat detinatorul licentei audiovizuale a televiziunii - societatea Realitatea Media SA.

Totodata, potrivit reprezentantilor CNA, articolul 59 din Legea audiovizualului prevede ca: "Sunt interzise operarea si exploatarea licentelor audiovizuale de catre alte persoane decat detinatorii de drept ai acestora".

  • Televiziunea Money Channel a fost lansata pe 1 mai 2006 si face parte din grupul Realitatea - Catavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.
  • Potrivit site-ului Consiliului National al Audiovizualului (CNA), licenta audiovizuala a Money Channel este detinuta de societatea Realitatea Media SA, ai carei actionari sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%, PSV Company SA - 18,742296709%, Federatia Sindicatelor Libere si Independente "PETROM" - 13,452839273, Global Video Media SRL - 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian si Luha Eugen Gheorghe - cu cate 0,000000345%. Asociat unic al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited este Vitalie Dobinda.
  • Societatea Realitatea Media SA detine licentele audiovizuale si pentru televiziunile Realitatea TV, ActionStar, CineStar, ComedyStar, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla si Radio Alpha.