In perioada 2004-2010, politicieni locali si ziaristi din aproape toate trusturile de media au participat la deplasari in Finlanda, Noua Zeelanda si Spania, la mine care folosesc tehnologii similare cu cea pe care RMGC intentioneaza sa o foloseasca la Rosia Montana, au spus, marti, pentru HotNews.ro reprezentantii companiei Links Associates. Aceasta este implicata direct in organizarea calatoriei desfasurate zilele acestea de mai multi oameni de media din Romania in Noua Zeelanda. Compania Rosia Montana Gold Corporation "organizeaza aceste deplasari pentru toate partile interesate in acest proiect", precizeaza reprezentantii Links Associates.

UPDATE 1: Links Associates a precizat pentru HotNews.ro: "Evident, RMGC sustine efortul financiar al deplasarii"

UPDATE 2: Catalin Tolontan acuza Links Associates ca face o declaratie falsa: Am refuzat invitatia in Noua Zeelanda nu pentru ca eram in concediu, ci datorita culturii organizationale a GSP

UPDATE 3, 25.08: TVR a precizat, miercuri, intr-un comunicat ca niciun angajat al institutiei nu participa din partea acesteia la deplasarea sponsorizata de Rosia Montana. "TVR infirma informatia potrivit careia in grupul de 14 jurnalisti aflati in prezent in Noua Zeelanda intr-o deplasare finantata de Rosia Montana Gold Corporation s-ar afla si un reprezentant mandatat de televiziunea publica", informatie furnizata pentru HotNews.ro de Links Associates.

Ei arata ca Links "presteaza servicii de public affairs (lobby) si comunicare pentru clienti romani si internationali, printre care si proiectul Rosia Montana". In vizita desfasurata in prezent in Noua Zeelanda si care se va incheia la sfarsitul acestei saptamani "au fost invitate 16 persoane si au venit 14. Doua persoane au declarat ca sunt in concediu in luna august", precizeaza ei. Cele 14 persoane reprezinta, potrivit informatiilor oferite de Links Associates, "grupurile de presa Realitatea-Catavencu, B1 TV, TVR, Evenimentul Zilei, Prima TV, Q Magazine, Edipresse, Ziua de Cluj". Luni, Pagina de media a prezentat numele a 12 oameni de presa care iau parte la deplasare, carora li s-a alaturat Corina Vintan, managing partner Links Associates.

  • Contactata de HotNews.ro, sefa stirilor TVR, Rodica Culcer, a spus ca din departamentul pe care il conduce nu participa nimeni la calatoria in Noua Zeelanda si ca "personal nu stiu pe altcineva din conducerea televiziunii care sa ia parte" la aceasta vizita.

Reprezentantii Links precizeaza ca "in perioada 2004-2010 s-au facut deplasari in Finlanda, Noua Zeelanda, Spania la mine care folosesc tehnologii similare cu cea care se va folosi la RM. Pina in prezent au participat politicieni locali, ziaristi din aproate toate trusturile de media (National Geographic, Realitatea-Catavencu, Intact, TVR, RRA, Ringier, Romania Libera, Prima TV, Adevarul, Edipresse, Q Magazine, Mediafax, Rompres, Banii Nostri, presa locala). Compania RMGC organizeaza aceste deplasari pentru toate partile interesate in acest proiect."