​Organizatorii editiei de anul acesta a Webit, unul dintre cele mai mari evenimente europene dedicate mediului digital, ce va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, la Sofia, au lansat un proiect prin care cauta sa-i identifice si sa-i sprijine pe "cei mai influenti oameni online din Europa Centrala si de Est", potrivit unui comunicat de presa. Proiectul a fost lansat in 18 august si se va incheia in data de 18 octombrie.

Evenimentul Webit Expo&Conferences va avea loc in perioada 27-29 octombrie 2010, la Sofia, unde sunt asteptati 5-6.000 de reprezentanti ai industriei online din Europa Centrala si de Est. Pe site-ul evenimentului a fost lansata o aplicatie prin care persoanele inregistrate pot sa-si exercite "influenta online" la nivel local sau regional si sa si-o evalueze.

Comunicatul organizatorilor il citeaza pe Alain Heureux, presedinte si CEO al IAB Europe si presedinte al consiliului onorific al Ambasadorilor Webit, potrivit caruia "industria digitala din regiunea Europei Centrale si de Est se confrunta cu atat de multe provocari. Printre cele mai mari sunt educarea pietelor si promovarea eficientei si creativitatii industriei digitale. In aceasta privinta, ii cautam pe cei mai influenti oameni online din regiune si din fiecare tara central sau est-europeana, pentru a-i sprijini si pentru a incepe sa conlucram pentru a educa pietele si pentru a dezvolta industria digitala din regiune".

Proiectul "Webit Most Influential People Online" este deschis oricui, insa comunicatul il citeaza pe reprezentantul Webit, Plamen Russev, potrivit caruia "influenta nu consta numai in numarul de prieteni pe care cineva ii are pe Facebook sau in numarul celor care il urmarest pe Twitter, al contactelor LinkedIn sau al abonatilor la blogul sau. Influenta trece dincolo de toate acestea si tine de felul cum ii motivezi pe oameni sa actioneze".

Potrivit comunicatului, proiectul "ii cauta pe acei oameni online care pot sa converteasca numarul de cititori, followeri, prieteni sau contacte intr-un scor al influentei si sa-i motiveze sa faca mai mult decat sa dea un simplu click".

Dupa incheierea proiectului, cei mai influenti cinci oameni online din fiecare tara si cei mai influenti oameni online din regiune vor fi anuntati in cadrul Webit si vor fi promovati la nivel international prin organizatiile industriei de profil.

HotNews.ro este partener media al Webit 2010.

  • Vezi mai multe despre proiect aici. Vezi aici cum este masurata influenta online, in cadrul acestui proiect