Mitropolia Moldovei si Bucovinei, condusa de IPS Teofan, incearca sa obtina o licenta radio la Pascani, insa tentativa sa trezeste "surprinderea" Patriarhiei conduse de Preafericitul Parinte Daniel si care detine reteaua nationala Trinitas. Neintelegerile au ajuns, marti, pe masa CNA, for caruia Mitropolia i-a solicitat avizul pentru preluarea licentei radio pentru Pascani de la Vox T Radio si redenumirea postului in radio Doxologia. CNA a decis sa mai astepte, cerand partilor sa incerce sa rezolve problema in interiorul BOR, dupa cum au spus pentru HotNews.ro membri ai Consiliului.

Potrivit membrilor CNA contactati de HotNews.ro, Mitropolia Moldovei si a Bucovinei a solicitat Consiliului in data de 13 august sa aprobe preluarea licentei radio in Pascani de la Vox T Radio si redenumirea postului in Radio Doxologia. Mitropolia nu mai detine, in prezent, alta licenta radio, dar sustine portalul multimedia http://www.doxologia.ro/.

Cu o zi inainte, Patriarhia ceruse CNA sa solicite avizul Patriarhiei cand apar astfel de situatii, asa incat sa nu existe "suprapuneri inutile" in privinta ariei de emisie. Dupa cateva zile, intr-o alta adresa, Patriarhia anunta ca a "aflat cu suprindere" de cererea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei" pentru un post de radio ce acopera o zona unde se receptioneaza si Radio Trinitas. Adresa Patriarhului Daniel descrie initiativa Mitropoliei conduse de IPS Teofan drept "nejustificata", in conditiile in care Trinitas are in Iasi un studio de emisie si unul de productie si ofera platforma pentru toti cei interesati sa transmita mesaje pe un post bisericesc.

CNA a discutat situatia in sedinta de marti, dar a decis sa ceara partilor sa incerce sa rezolve problema in interiorul forurilor bisericesti. Drept urmare, CNA a amanat discutarea avizului cerut de Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru preluarea licentei pentru Pascani de la Vox T.

  • Reteaua Trinitas a pornit tot de la Iasi, pe cand Patriarhul Daniel era Mitropolit al Moldovei. Trinitas a devenit retea nationala dupa ce Daniel a devenit Patriarh, preluand si licentele detinute de Mitropolia Olteniei. Trinitas a inceput sa emita in 1998, la Iasi, facand parte din Institutul Cultural Misionar Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bocovinei. Din 2007, a devenit parte a Centrului de Presa Basilica al Patriarhiei Romane, in acelasi an fiind inaugurat studioul Radio Trinitas Bucuresti. Centrul Basilica include si postul Trinitas TV. In prezent mai detin licente, separat de Patriarhie, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului (Radio Renasterea) Arhiepiscopia Alba Iulia (Radio Reintregirea) si Arhiepiscopia Tomisului (Radio Dobrogea).