Andrei Gheorghe va realiza, toamna aceasta, o emisiune de tip talk-show la postul de televiziune Prime din Republica Moldova. Gheorghe a declarat, joi, pentru HotNews.ro ca este vorba despre un talk-show social, ce va fi difuzat la sfarsit de saptamana si intitulat "Salutare, natiune! Cu Andrei Gheorghe". Iulian Comanescu publica pe blogul sau un comunicat Prime potrivit caruia emisiunea este produsa de compania romaneasca Indie Studio in colaborare cu casa de productie Media Production din Republica Moldova.

Andrei Gheorghe nu a precizat data cand va incepe aceasta emisiune. El a spus pentru HotNews.ro ca in acest talk-show vor exista doua tabere, care isi vor expune punctele de vedere "asupra a ceea ce in Moldova este important pentru moment. Temele vor fi alese din realitate si voi lucra cu o echipa de consultanti care vor creiona aceste teme".

"Cheia emisiunii va fi si ironica, si serioasa, si amuzanta, si trista", spune Gheorghe. El a precizat ca emisiunea este pregatita pentru un sezon, fiind vorba despre un "un contract de imprietenire".

De ce a ales sa faca o emisiune in Republica Moldova?

  • "Tu nu ai fi facut-o? E iarasi la capitolul provocari nebanuite. Nu e oare ceva interesant? Nu e oare ceva surpinzator? Nu e oare ceva nou? E aventura. Din Panama, prin Finante, pana in Chisinau". "Pe de alta parte", spune el", aveam de foarte mult timp in gand Moldova, cred ca din perioada Realitatea - acum 4-5 ani in urma (...) Moldova este cel mai interesant spatiu".

Iulian Comanescu scrie pe blogul sau ca "Deal-ul a fost unul destul de complex, in care Gheorghe are toate resursele la dispozitie, printre altele prin Indie Studio, compania de productie din Romania"

Potrivit comunicatului de presa:

  • Emisiunea va fi difuzata in fiecare duminica, de la ora 19.00
  • Personaje relevante se confrunta pornind de la teme cu impact larg ca succesul, migratia fortei de munca, raportul dintre moldoveni si romani sau statutul femeii
  • Prime este un canal de televiziune din Republica Moldova, transmis pe cea de-a treia frecventa nationala si cablu. Postul a inceput prin redifuzarea programelor televiziunii nationale din Rusia, ORT, redenumita Pervii Kanal, in 1995. Din 1999, Prime a inceput sa produca stiri si emisiuni locale.
  • Conform datelor furnizate de TNS, Prime este un post de televiziune care are o cota medie de piata de 35% si ale carui produse locale, precum Fabrica de Staruri, au inregistrat recorduri de audiente de 80%.