Grupul Central Europeam Media Enterprises (CME), ce controleaza in Romania posturile din reteaua Pro, isi va reduce achizitiile si se va concentra asupra cresterii organice, pentru a-si imbunatati fluxul de numerar si pentru a-si reduce datoriile, potrivit Digital TV Europe, sursa citata pe site-ul grupului media.

Digital TV Europe il citeaza pe Petr Dvorak, vicepresedinte CME, potrivit caruia si de acum incolo aceasta companie va lua in considerare oportunitatile de achizitie, dar va fi foarte selectiva. Sursa aminteste ca in ultima perioada CME a facut mai multe achizitii in regiune, inclusiv reteaua bulgara de televiziune bTV, in primavara acestui an.

In iulie, Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME, declara ca "actiunile decisive la care am apelat in ultimele patru trimestre, pentru a repozitiona afacerea noastra, inclusiv vanzarea operatiunilor din Ucraina, achizitia bTV in Bulgaria si integrarea Media Pro Entertainment, au dat rezultate. Prima jumatate a acestui an a fost dificila, numai pietele din Republica Ceha si Slovenia incepand sa-si revina. A doua jumatate a anului va fi solicitanta".