Revista Money Express are un nou redactor-sef, iar agentia de publishing a Medien Holding, CMP, are un nou publisher. Ziare.ro s-a afiliat la Antena3.ro, iar festivalul Internetics isi prezinta juriul. Honorius Prigoana vrea sa-si faca un trust de presa numit "Romania Ta", iar Carmen Avram (Pro TV) trece la Intact. Acest grup ofera, intr-un comunicat, detalii despre recentele schimbari de la conducerea editoriala a publicatiei Saptamana Financiara.

  • Echipa Money Express - care din octombrie va avea o frecventa lunara - va fi condusa de Catalin Alistari (redactor-sef) si Serban Enescu (editor coordonator), potrivit unui comunicat de presa. Acesta precizeaza ca publicatia va aparea martea, in cea de-a treia saptamana a lunii, va avea un numar de 100 de pagini, va pastra structura editoriala si apare intr-un tiraj de zece mii de exemplare.
  • Honorius Prigoana, fiul lui Silviu Prigoana, vrea sa infiinteze un trust de presa numit "Romania Ta”, care sa cuprinda un canal de televiziune, unul de radio, un cotidian si un portal, investitia totala ridicandu-se la 5 milioane de euro, scrie Mediafax. Potrivit sursei citate, Honorius Prigoana, actionar unic al SC Univers Media SRL, a depus un dosar la CNA pentru a obtine licenta pentru televiziunea trustului, insa membrii Consiliului au amanat discutiile, dorind sa stie mai multe despre componenta editoriala a proiectului.
  • Cristina Butaru, pana acum redactor-sef al revistei Caminul, a fost numita publisher pentru Corporate Media Publishing, agentie de publishing ce face parte din grupul Medien Holding si care produce, intre altele, publicatii pentru Tarom, Petrom si Astra, potrivit unei informari a grupului. In functia de redactor-sef al revistei Caminul a fost numita Anca Ghiorghiu. CMP a fost condusa pana acum, la nivel editorial, de Laura Lica.
  • Carmen Avram, editor general al emisiunii "Romania te iubesc" (Pro TV), va trece in trustul Intact, scrie Pagina de media. Sursa precizeaza ca Avram va fi "major events manager" si va avea o emisiune asemanatoare cu "Romania te iubesc", la Antena 1. Aceeasi sursa scrie ca la Intact va fi infiintat un departament al corespondentilor speciali, condus de Carmen Avram.
  • Intact Media Group a difuzat un comunicat de presa referitor la schimbarile de la conducerea redactiei Saptamana Financiara, in care noteaza ca "Radu Preda, redactor-sef al "Saptamanii Financiare" pana in acest moment, si-a inaintat demisia si urmeaza sa revina in trust, in perioada urmatoare, pe o pozitie de conducere, pentru dezvoltarea unei divizii noi, propunere la care se gandeste de un timp."
  • Site-ul Ziare.ro, aflat pana recent intr-un parteneriat cu Realitatea.net, s-a afiliat la Antena3.ro, anunta Antena 3 intr-un comunicat. Ziare.ro devine o sectiune a portalului postului de stiri, care se afla "intr-un proces de redesenare a platformei tehnice". Antena 3 si firma Pravalia de Net, ce administreaza Ziare.ro, au incheiat acordul de afiliere pe 15 septembrie.
  • 24 de specialisti in comunicare, consultanta online si marketing alcatuiesc juriul editiei din acest an a Internetics, festival dedicat mediului online, ce a ajuns la a zecea editie. Juriul va decide cine a avut cele mai bune lucrari in "Internetul romanesc", lansate pana la 1 septembrie a.c. Inscrierile in competitie se fac online pana la 1 octombrie, la adresa www.internetics.ro. Jurizarea va avea loc intre 25 octombrie si 11 noiembrie, iar gala de premiere va avea loc in data de 18 noiembrie. Vezi componenta juriului si alte detalii aici