Stelian Tanase a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro ca a fost desemnat sa preia functia de director general al Realitatea TV - in locul lui Catalin Popa - dupa ce a propus un "proiect de rebranduire, de repozitionare a postului pentru urmatorii doi ani", pe baza "regulilor BBC". Aflat la Paris, el a spus ca va reveni joi in tara si timp de o luna, incepand de vineri, "va lua la mana dosarele" pentru a se pune la punct cu situatia postului, avand in vedere ca, pana acum, nu a ocupat o pozitie de management.

Stelian TanaseFoto: Agerpres

Potrivit unei informari interne Realitatea TV de miercuri, Stelian Tanase va prelua functia de director general al Realitatea TV in locul lui Catalin Popa, care, dupa cum a anuntat initial Paginademedia.ro, "a fost schimbat din functie in aceasta dimineata".

Stelian Tanase, pentru HotNews.ro:

  • In ce conditii i s-a facut propunerea sa preia conducerea Realitatea TV: "A fost o discutie despre un proiect pe care eu l-am propus, de rebranduire, de repozitionare a postului Realitatea TV pentru urmatorii doi ani. Totul in ideea ca, daca proiectul va fi acceptat, va trebui sa-l pun in aplicare.
  • Am discutat saptamana trecuta cu Sorin Ovidiu Vantu. Apoi, m-au intrebat telefonic - eu fiind la Paris - daca putem sa devansam lansarea proiectului pentru 1 octombrie."
  • Fac emisiuni la Realitatea de cinci ani. Dar lucrez cu Realitatea de la inceputurile ei, de cand era a lui Prigoana, care m-a si dat afara la un moment dat, in perioada Nastase.
  • Prima mea problema cand revin in tara va fi sa iau dosarele la mana, sa verific situatia postului, inclusiv situatia financiara, pentru ca aceste lucruri nu le stiu exact, doar din auzite ce am mai aflat - pana acum nu am ocupat o pozitie de management. Revin joi in tara, de vineri incep intalnirile sa ma pun la punct - va dura o luna.
  • Lui Sorin Ovidiu Vantu i-am spus cum cred eu ca trebuie sa se miste Realitatea, ca trebuie sa se schimbe. Proiectul i s-a parut OK. Dar in tot timpul discutiilor din ultimele zile nu am fost in tara.
  • Despre ce este vorba in proiectul pe care l-a propus? "Regulile BBC se vor aplica in post (Realitatea TV - n.r.) punct cu punct. BBC se mentine ca fiind structura media cu cea mai mare autoritate. Sunt reguli jurnalistice foarte dure pentru Romania, pentru presa de aici, dar incercam din punct de vedere al meseriei sa aplicam acele reguli".
  • "In discutiile cu mine, Sorin Ovidiu Vantu s-a obligat sa nu intervina niciodata, telefonic sau in alt fel, in politica editoriala, in programe. A facut-o inainte sa i-o cer eu. Altfel, nu discutam. A spus ca nu va interveni in independenta editoriala a postului, pentru care raspund numai eu."