Coca-Cola a renuntat la atacantul britanic Wayne Rooney pentru o campanie publicitara, in urma recentelor acuzatii din media referitoare la un scandal sexual, transmite Reuters. Mai multe tabloide britanice au scos la iveala episoade de infidelitate in care este implicat Rooney, internationalul englez in varsta de 24 de ani fiind acuzat ca si-a inselat in mai multe randuri sotia.

Wayne RooneyFoto: Reuters

Rooney va continua sa lucreze cu Coca-Cola pe alte proiecte, insa chipul sau nu va aparea pe cutiile si sticlele de Coca-Cola Zero, intr-o campanie care urmeaza sa se desfasoare in Marea Britanie pana in 2011.

"Luna trecuta am revizuit planurile de marketing la Coke Zero. Avand in vedere situatia de atunci, am considerat nepotrivit sa avem o promotie cu Wayne Rooney," precizeaza compania intr-un comunicat.

Rooney trece si printr-o criza de forma, dupa ce s-a recuperat in urma unei accidentari la glezna.

Contractul sau cu Coca-Cola este in valoare de 940.000 de dolari, potrivit presei.

Mai multe tabloide britanice au scris ca Rooney si-ar fi inselat sotia cu mai multe prostituate, in timp ce aceasta era insarcinata.

La inceputul lunii septembrie, Coca-Cola anunta ca scandalul nu ii priveste. "Acest lucru nu este treaba noastra, il priveste pe Wayne si pe familia sa", declara la vremea aceea unul dintre purtatorii de cuvant ai producatorului de bauturi racoritoare.

Tot atunci, compania de echipament sportiv Nike a precizat ca pastreaza relatia sa cu fotbalistul.

Wayne Rooney este imaginea unor companii importante precum Nike, EA Sports si Coca-Cola, angajamente in urma carora fotbalistul a ajuns la o avere estimata la aproximativ 35 de milioane de lire sterline.