Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere pentru initiativa deputatului PDL Silviu Prigoana privind trecerea presei scrise si online sub incidenta Consiliului National al Audiovizualului, anunta Agerpres. Prezent la dezbateri, Attila Szasz, membru CNA, a aratat ca propunerea contravine directivelor europene care precizeaza clar ca CNA are atributii doar in audiovizual si nu se amesteca in presa scrisa si online.

"Eterul este un domeniu public unde CNA poate sa intervina si noi putem sa reglementam ca fiind un domeniu public, in timp ce presa scrisa este eminamente privata si acolo cu greu se pot stabili reglementari", a aratat deputatul PSD Victor Socaciu.

La randul sau, deputatul independent Mircea Irimescu spune ca, daca o astfel de lege s-ar aplica, presa s-ar intoarce la perioada comunista.

Deputatul PSD Madalin Voicu a afirmat ca CNA ar trebui sa se concentreze in directia folosirii corecte a limbii romane de catre jurnalisti.