Grupul de presa Medien Holding, ce editeaza ziarul "Romania libera", lanseaza vineri publicatia gratuita "Saptamana RL", ce va fi distribuita intr-un tiraj de 30.000 de exemplare. Unul dintre motivele pentru care este lansat acest produs este nevoia "de a stimula dorinta oamenilor de a citi" presa scrisa, dupa cum a spus pentru HotNews.ro Claudiu Padurean, redactor-sef al publicatiei.

Saptamana RL - prima paginaFoto: Medien Holding

O informare Medien Holding precizeaza ca "Saptamana RL" se va distribuita gratuit prin 20.000 de puncte de vanzare a presei, dar si in mall-uri si centre de afaceri, statii de autobuz si de metrou, in piete si in cafenele.

Publicatia va avea opt pagini si contine trei tipuri de materiale: articole informative despre cele mai importante evenimente care ar putea fi abordate in presa saptamana urmatoare, materiale pe subiecte de actualitate, respectiv o retrospectiva a ultimelor sapte zile.

Potrivit redactorului-sef Claudiu Padurean, sunt doua motive pentru care este lansat acest saptamanal:

  • "Primul este nevoia de a stimula dorinta de a citi. Se face simtita tendinta de a consuma mai multe informatii din alte medii decat din print, dar avem convingerea ca oamenii pot reveni la presa scrisa. (...) Al doilea motiv este ca, prin acest saptamanal, acoperim o nisa de pe piata, reprezentata de oameni care vor informatii succinte, dar care sa nu fie la fel de sumare ca in alte medii, ca in audiovizual".

Padurean afirma ca saptamanalul poate sa se sustina prin publicitate si spune ca in primul numar exista o pagina de materiale publicitare. Din punct de vedere al distributiei prin alte puncte decat chioscurile de ziare, nu exista o retea proprie, distributia fiind adaptata la nivel local, "de la caz la caz".

Padurean a precizat ca la acest proiect, ce va aparea in formatul mai mic al suplimentelor "Romania libera", se lucreaza din iulie a.c., iar el va conduce publicatia din Cluj.