Consiliul National al Audiovizualului urmeaza sa discute, marti, o solicitare depusa de Adevarul Holding, prin Adevarul Digital Media SRL, pentru licenta audiovizuala prin satelit pentru Adevarul TV, potrivit unei informari CNA.

  • Mediafax scrie ca, potrivit dosarului depus la CNA, Adevarul TV va difuza programe in productie proprie (50%) si ale altor producatori (50%). Grila va cuprinde divertisment, filme, programe informative, programe educative si culturale si publicitate, potrivit sursei citate. Aceasta precizeaza ca investitia in lansarea postului se ridica la peste 10 milioane de euro.

In septembrie, directorul Adevarul Holding, Peter Imre, afirma pentru Paginademedia.ro ca acest grup intentioneaza sa infiinteze o retea de 40 de statii TV locale, retea "in lucru" si care, dupa cum spunea atunci Imre, va fi dezvoltata prin parteneriate cu posturi deja existente.

UPDATE Potrivit Paginademedia.ro, care citeaza documentatia depusa la CNA, Adevarul TV va beneficia de o investitie totala de 37,5 milioane de euro si inseamna "un studio central si 40 de statii locale". In acestea din urma investitiile se vor ridica la 15 milioane de euro. Postul va fi pe pierdere timp de trei ani, potrivit sursei citate.

Tot marti, CNA urmeaza sa analizeze o solicitare de licenta audiovizuala prin satelit din partea SC Univers Media SRL, pentru postul Romania TV. In septembrie, Honorius Prigoana, fiul lui Silviu Prigoana, isi exprima interesul sa infiinteze un trust de presa numit "Romania Ta" (TV, radio, ziar si un portal), depunand la CNA, prin Univers Media SRL, un dosar pentru postul de televiziune al trustului. CNA a amanat, atunci, discutiile.