Mihnea Vasiliu, fost director executiv Realitatea Media, a fost numit general manager al Ringier Romania, in locul lui Marius Hagger, a anuntat oficial, miercuri, compania. Potrivit unui comunicat de presa, Vasiliu va prelua noua functie la mijlocul lunii noiembrie si va raporta direct lui Florian Fels, CEO Ringier Central Europe.

Mihnea VasiliuFoto: HotNews.ro

Mihnea Vasiliu a condus operatiunile Media Pro pana in 2006, dupa care, timp de un an, a urmat un MBA la London Business School. Ulterior a intrat in grupul Realitatea-Catavencu, unde a ocupat mai multe functii de conducere. Despre plecarea lui de la Realitatea pentru a prelua conducerea Ringier Romania a scris initial, marti, Paginademedia.ro.

El va prelua conducerea Ringier Romania de la Marius Hagger, care, potrivit unui anunt facut in iulie a.c., va parasi grupul Ringier pentru o pozitie in cadrul grupului elvetian NZZ. Marius Hagger a preluat conducerea Ringier Romania in prima parte a anului 2008.

UPDATE Mihnea Vasiliu este primul roman numit la conducerea operatiunilor locale ale Ringier. Contactati de HotNews.ro, oficialii de comunicare ai grupului elvetian Ringier au aratat ca Marius Hagger era singurul director strain al unei operatiuni locale Ringier, cu exceptia Ringier Vietnam, in conditiile in care "afacerea media este o afacere locala. Deci este o politica urmarita de Ringier sa aiba un general manager local".

Potrivit reprezentantilor Ringier citati, obiectivele lui Mihnea Vasiliu vor fi sa dezvolte afacerea din Romania si sa o readuca pe profit. Pe piata locala "Libertatea este principalul nostru brand si joaca un rol central in dezvoltarea companiei de acum inainte", au precizat ei.

In ce conditii are loc schimbarea de conducere Ringier Romania:

  • Grupul are aproximativ 400 de angajati. Publica tabloidul Libertatea, revistele Bravo, Bravo Girl, Unica si Bolero, detine mai multe site-uri si o tipografie.
  • Grupul a vandut, la inceputul acestui an, publicatiile Evenimentul Zilei si Capital omului de afaceri Bobby Paunescu, oferind in continuare servicii pentru noua Editura Evenimentul si Capital. Tot atunci a fost inchisa publicatia Diva si au avut loc restructurari.
  • Tot in prima parte a anului, grupurile Ringier si Axel Springer au anuntat unificarea operatiunilor lor din Europa Centrala si de Est, insa Romania nu a fost inclusa in proiect, lucru ce se va intampla doar dupa "redresarea" operatiunilor pe piata locala.
  • In aprilie, Florian Fels spunea intr-un interviu pentru HotNews.ro ca revirimentul afacerii din Romania, necesar pentru includerea afacerii locale in noul joint venture cu Axel Springer, presupune revenirea la o concurenta normala, in conditiile in care in Romania concurenta a fost "pe alocuri irationala" in ultimii doi ani.
  • In 2009, Ringier Romania a inregistrat pierderi de 13,6 milioane de euro.