Stenogramele Vantu sunt stanjenitoare pentru orice jurnalist sau om de presa care se lupta sa isi faca meseria profesionist si onorabil, declara presedinta Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea. Acesta e de parere ca stenogramele "demonstreaza ca sunt printre ai nostri persoane care accepta si participa la un rau facut cu mana proprie". Declaratia lui Crasnea a venit dupa ce pagina de internet mai multe stenograme ale discutiilor pe care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu le-a avut cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, dar si cu politicieni. Dosarul lui Vantu, ce contine cinci volume, se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.

"Se pare ca nu este indeajuns ca ei (n.red. jurnalisti) sa fie sanctionati prin recomandari, pentru ca atunci cand bunul-simt si trasul civilizat de maneca nu sunt suficiente in aplicarea eticii profesionale, trebuie sa intervina sanctiuni ferme", sustine Indira Crasnea.

Potrivit presedintei CRP, "Consiliul de Onoare al Clubului va discuta despre consecintele aparitiei acestor stenograme si va decide asupra oportunitatii declararii ca obligatorie a Recomandarii privind autoreglementarea relatiilor profesionale dintre patronii din mass-media, editori si jurnalisti (adoptata in 2006 si modificata in 2007). Ca jurnalist si presedinte al Clubului cred ca aparitia acestor stenograme nu fac decat sa dea apa la moara celor care abia asteapta sa ne puna zgarda si care tropaie de fericire pe margine cand ne pot arata cu degetul. Le cer colegilor mei din mass-media sa fim constienti si uniti in apararea valorilor si eticii si in a lua distanta ferm de cei care nu ne fac onoare si din cauza carora statutul de jurnalist este pus la index".