Grupul de presa Inform Media, al carui portofoliu detine publicatii locale si o extinsa divizie online, a anuntat oficial ca a achizitionat publicatiile trustului de presa Agenda din Timisoara - saptamanalul regional Agenda si site-ul de stiri agenda.ro. Contactata de HotNews.ro, Monica Trusca, administrator Inform Media, a spus ca aceasta achizitie va intari pozitia Inform Media pe piata timisoreana. Ea a refuzat sa precizeze valoarea tranzactiei.

Monica Trusca a spus ca agenda.ro si saptamanalul Agenda vor fi integrate cu celelalte produse din grupul Inform, care, pe piata locala, mai controleaza site-ul Tion.ro si publicatia Timis Expres.

Compania a emis, luni, un comunicat in acest sens. Informatii privind cumpararea Agenda au fost vehiculate in septembrie pe blogul Alisim.wordpress.com, oficialii Inform spunand, atunci, ca astfel de discutii au loc in mod regulat si ca nu fusese semnat un contract.

Saptamanalul regional Agenda, fondat de Zoltan Kovacs, are vanzari medii pe aparitie de circa 25.000 de exemplare, potrivit datelor BRAT. Cotidianul Agenda zilei, apartinand aceluiasi trust, si-a incetat aparitia tiparita in urma cu un an si jumatate. Site-ul Agenda.ro a avut, in septembrie, 440.000 de clienti unici si 2,7 milioane de afisari, potrivit SATI.

Inform Media face parte din grupul austriac Voralberger Medienhaus, cu activitati pe piata media din Austria, Ungaria, Romania si Ucraina. In Romania, detine, prin divizia sa online, portaluri de stiri regionale, site-uri imobiliare, locuri de munca, auto, moda, retete culinare, cotidianele Jurnal Aradean, Jurnal Bihorean, Jurnal de Caras Severin, Bihari Naplo si Friss Ujsag, publicatiile gratuite Arad Expres si Timis Expres, saptamanalele Publitim si Super Info Oradea.