UPDATE CNA amana decizia privind prelungirea licentei pentru Realitatea TV. "Regulile BBC" nu i-au convins pe membrii Consiliului

de C.I.     HotNews.ro
Marţi, 26 octombrie 2010, 13:22 Economie | Media & Publicitate


CNA a amanat marti, pana la urmatoarea sedinta, o decizie in privinta solicitarii primite de la Realitatea Media pentru prelungirea cu inca noua ani a licentei audiovizuale prin satelit, pentru postul Realitatea TV.

Amanarea a fost decisa automat, dupa ce patru membri ai Consiliului au cerut amanarea deciziei, solicitare care a fost supusa votului. In acel moment, s-a ajuns la un blocaj: patru membri au votat pentru amanare, iar ceilalti patru pentru adoptarea unei decizii in cursul zilei de astazi.

Hotararea a venit dupa mai bine de doua ore de discutii intre CNA si reprezentantii Realitatea Media - Sorin Freciu, presedintele CA, Sorin Enache, director general al Realitatea Media, Stelian Tanase - director ales al Realitatea TV si realizatorul Mihai Tatulici - legate de strategia editoriala pe urmatorii ani cat si de amestecul patronatului in activitatile editoriale.

 • La sedinta de marti ai CNA au fost prezenti opt membri ai Consiliului. In favoarea amanarii deciziei privind licenta Realitatea s-au pronuntat Dan Grigore, Narcisa Iorga, Attila Szasz, Gelu Trandafir. In favoarea unei decizii in sedinta de marti s-au pronuntat Rasvan Popescu, Constantin Dutu, Mihai Malaimare, Christian Mititelu. Dintre membrii CNA participanti in sedinta de astazi, Attila Szasz, Rasvan Popescu, Constantin Dutu au fost propusi in CNA de Parlament (pe filiera gruparilor parlamentare); Mihai Malaimare, Dan Grigore si Christian Mititelu - de guvern (guvernul Tariceanu); Gelu Trandafir si Narcisa Iorga - de presedintie.

Strategia editoriala pentru perioada 2010 - 2012 prezentata de Realitatea Media in cererea de prelungire a licentei are doar patru pagini si jumatate, desi Sorin Enache a spus, in timpul sedintei, ca documentul integral este "de zece ori mai gros".

Reprezentantii Realitatea au insistat ca urmeaza sa "repozitioneze si sa reaseze" postul iar Stelian Tanase a insistat pe aplicarea regulilor BBC. Ei au admis ca Realitatea TV are o "imagine publica de care toti suntem nemultumiti" dar au spus ca vor incerca sa rezolve aceasta problema dupa contractul de management anuntat luni cu grupul Asesoft.

O parte dintre membrii CNA, cei care au votat pentru amanarea unei decizii, au spus ca nu sunt convinsi de promisiunile postului si au cerut reanalizarea cererii pe baza documentului complet privind strategia editoriala. A fost discutata pe indelete si relatia dintre post si cel care il controleaza, Sorin Ovidiu Vintu, oficialii Realitatea insistand ca dupa contractul de management cu Asesoft si prin strategia de repozitionare conceputa in prezent de Stelian Tanase nu vor mai fi acceptate ingerinte in politica editoriala.
 • Mihai Tatulici, in argumentatia sa: "Relatiile dintre patronul roman si angajati sunt o lupta continua si trebuie sa ai oase tari sa rezisti. (...) Traficul de influenta exista, continua, e real si va continua - in toate statiile (de televiziune - n.r.). Problema de incredere a CNA nu este legata de un incident, ci de o realitate. (...) Relatia de incredere cu publicul e vizibila in audienta - suntem pe locul trei in Romania."
 • Narcisa Iorga, membru CNA, dupa discutiile cu reprezentantii Realitatea: "Nu cred ca este normal ca am lasat o astfel de explozie de sinceritate: ca exista ingerinte, dar ca se petrec peste tot. Noi suntem obligati sa verificam posibile ingerinte de orice fel. Nu stim daca ingerintele in politica editoriala nu se intampla si acum. (...) Strategia pe care ne-a inmanat-o Stelian Tanase include o insiruire de promisiuni, dar mie nu mi se par credibile".

UPDATE Ce argumente au adus reprezentantii Realitatea in sedinta CNA. Stelian Tanase, "probabil directorul postului, de la 1 noiembrie":
 • Incercam sa repozitionam postul si sa-l reasezam. O prima idee - va trebui sa trecem pe high definition, pentru ca e televiziunea viitorului si sunt investitii mari. Suntem acum in masura sa le facem
 • Conventia noastra e sa aplicam strict in toate situatiile regulile BBC, pentru ca trebuie sa facem ordine, pentru ca toate regulile au fost uitate in aceasta goana dupa audienta
 • Cred ca trebuie recastigate echidistanta, echilibrul pe care postul le-a avut odinioara, dar pe care le-a parasit. Ne vom repozitiona in acest sens in piata de media, incercand sa oprim actuala pozitioare a postului pe piata, in care am ajuns si din goana dupa audiente, dar si din cauza contextului politic
 • Aceste transformari se vor face in noua noastra grila din 2011, de la jumatatea lunii ianuarie.
 • Cred ca Romania este departe de a se calma in ceea ce priveste climatul politic. Dupa anul viitor urmeaza mai multe campanii electorale si ne dorim ca pana atunci postul sa fie suficient de bine repozitionat sa nu fie prins la mijloc. Din fericire cred ca avem un interval de timp suficient sa facem aceasta repozitionare
 • Avem o imagine publica de care toti suntem nemultumiti si pe care o discutam, in noul context, de ieri sper sa rezolvam aceasta problema
 • Cred ca avem acum (dupa contractul cu Asesoft - n.r.) suficienti bani sa facem aceste lucruri
 • Vom incerca sa diversificam aria de informatii, nu vom mai fi confiscati de politic. In weekend sa oferim o grila de weekend, va fi un producator general care se va ocupa doar de grila de weekend
 • Vom avea formate diferite, fiecare va avea propriul decor, realizatori, invitati. La posturi sunt aceiasi invitati care realizeaza aceeasi audienta. Noi vom incerca, cu figuri noi, cu oameni noi, sa facem audienta

Discutie despre rolul si planurile Asesoft la Realitatea:
 • Sorin Enache: Avem o noua interfata - aceasta companie (Asesoft - n.r.) care substituie in mare parte relatia cu patronatul si toata zona de business (...)
 • Sorin Freciu: Au o cifra de afaceri care anul viitor va ajunge la 500 de milioane (...) Tinta lor este sa ajunga la o marja de profit de 35% (...) Nu e o traznaie.
 • Christian Mititelu: Suna ca un tun. Ce cifra de afaceri trebuie sa aiba sa ajunga la aceasta marja?
 • Sorin Enache: Pro TV cat credeti ca face?
 • Sorin Freciu, despre contractul cu Asesoft: (...) Nu este un contract gratuit. Nu e un contract in care managerul vine cu bani de acasa si nu primeste nimic. E un manager care are acces la finantare - acest lucru e important, nu vine cu bani de acasa - si e rasplatit pentru asta. In contract 80% din profiturile realizate se intorc la Asesoft. Daca facem abstractie de pierderi si de lipsa de acces la finantare, posturile Realitatea Media ar fi pe break-even.

Discutie despre credibilitatea postului Realitatea TV:
 • Gelu Trandafir: E o problema de incredere cel putin in relatia mea cu acest post. Ne-am intalnit in ultimul an si jumatate in toate formulele (...) Vorbeati de context. Contextul tine si de problema de credibilitate. Tine de aparitia acestor stenograme, dintre cel care patroneaza acest post si reprezentanti ai echipei editoriale. Am vazut un dispret fata de libertatea de exprimare care este garantata de lege. Si dumneavoastra declarati ieri pe Paginademedia ca acum o saptamana va gandeati sa renuntati. Va ganditi cat de convinsi suntem noi acum, cata incredere aveam.
 • Stelian Tanase: Motivul pentru care am facut acea declaratie e ca orice proiect as fi facut nu putea fi bugetat. De cand a inceput negocierea sa schimbam managementul si sa aducem de urgenta sume importante de bani, e cu totul alta discutie. (...)
 • Gelu Trandafir: Inteleg ca atunci problema era financiara, mai putin editoriala
 • Stelian Tanase: Cu Vantu de la prima discutie am pus la inceput problema independentei editoriale. (...) E un efort enorm, dar sunt foarte multi oameni buni si o sa-l facem. (...) Cand cineva se va amesteca, demisia mea va fi depusa in urmatorul minut. (...)
 • Mihai Tatulici: Relatiile dintre patronul roman si angajati sunt o lupta continua si trebuie sa ai oase tari sa rezisti.(...) Traficul de influenta exista, continua, e real si va continua - in toate statiile. (...) Problema de incredere a CNA nu este legata de un incident, ci de o realitate. (...) Relatia de incredere cu publicul e vizibila in audienta - suntem pe locul trei in Romania.
 • Narcisa Iorga: Am discutat despre depolitizarea emisiunilor de la Realitatea TV. Toti au zis ca vor incerca, dar nu s-a intampla nimic. (...) Problema e ca la noi, atunci cand discutam derapajele de la lege, pe care iata, le recunoasteti acum, reprezentantul postului nu le recunoaste.

Discutie despre strategia Realitatea pentru 2010-2012:
 • Attila Szasz: Am vazut proiecte mai bine conturate la statii mici din teritoriu (...)
 • Sorin Enache: Noi avem pe masa un document de zece ori mai gros (...)
 • Attila Szasz: Am inteles ca vreti sa aduceti modelul BBC. Viitoarele derapaje sanctionate vor fi atunci asumate si corectate public? (...)
 • Stelian Tanase: Trebuie noi, in interiorul statiei, sa ne reglementam. (...) O prima solutie ar fi reducerea ponderii emisiunilor cu invitati pentru a da materiale proprii - dar aici este o chestiune de buget (...) S-a ajuns la limita cu stilul actual de televiziune .(...)
 • Mihai Tatulici: Noi suntem singura televiziune din Romania care am avut un proiect - din pacate l-am abandonat - anume monitorizarea propriilor emisiuni. Am renuntat pentru ca costa o basma de bani
 • Stelian Tanase: Toata lumea va putea afla ce probleme, sesizari, sanctiuni exista

Ce au spus, intre altele, membrii CNA dupa discutiile cu oficialii Realitatea:
 • Narcisa Iorga, cerand amanarea unei decizii pana la sedinta urmatoare: Nu cred ca este normal ca am lasat o astfel de explozie de sinceritate, ca exista ingerinte, dar ca se petrec peste tot. Noi suntem obligati sa verificam posibile ingerinte de orice fel. Nu stim daca ingerintele in politica editoriala nu se intampla si acum. (...) Strategia pe care ne-a inmanat-o Stelian Tanase este o insiruire de promisiuni, dar mie nu mi se par credibile.
 • Dan Grigore: Postul are nevoie de o prelungire pe noua ani. Pana acum credibilitatea a fost in suferinta. Acum se vine cu o interfata credibila, care este Stelian Tanase. In rest, in spate, stau niste "datorii" istorice pe care postul le are fata de CNA si nu am inteles daca postul vrea sa le stearga.
 • Rasvan Popescu: Putem sa amanam pana joi, nu mai mult. (...) Joi s-ar putea sa fim si mai putini (membri CNA participanti la sedinta - n.r.)
 • Christian Mititelu: Stenogramele acestea, cine si de ce le-a pus in circulatie, au aparut doar lunea trecuta. Mai mult sunt indignat de faptul ca exista ingerinte politice la TVR, de ani de zile. Dar niciodata nu ne-am pus problema sa nu dam aviz TVR-ului
 • Rasvan Popescu: Am dat aceasta prelungire de licenta tuturor posturilor comunale, cu program de doua ore. Vorbim si de un public destul de masiv, care se uita la Realitatea
 • Narcisa Iorga: Vina pentru ingerinta editoriala apartine celor care se fac ca nu o vad
 • Christian Mititelu: E un merit ca in tara aceasta exista doua televiziuni de stiri
 • Dan Grigore: Tocmai ca e un post cu o asemenea miza, cer o amanare de doua zile - sa dam un semnal in plus postului ca lucrurile nu pot merge asa cum au mers pana acum
Unii membri CNA au mentionat si "atacuri" si "amenintari" aduse CNA de catre Realitatea. Sorin Freciu: "A fost o greseala".

Criteriile folosite in deciziile CNA privind acordarea si prelungirea licentelor audiovizuale sunt incluse in Decizia nr. 488/29.04.2010 a CNA

Potrivit art.8 (1) din aceasta decizie, dupa audierea solicitantilor, CNA va decide asupra acordarii licentei tinand cont si de urmatoarele criterii generale:
 • respectarea interesului public;
 • asigurarea unui raport echilibrat intre serviciile de programe nationale, regionale si locale, exceptie facand situatia  prelungirii din 9 in 9 ani  a licentelor audiovizuale, potrivit legii;
 • evitarea abuzului de pozitie dominanta si a practicilor care impiedica libera concurenta;
 • experienta si competenta in domeniul audiovizual, dupa caz;
 • oferta de programe si continutul acestora, prezentate in proiectul editorial;

Potrivit art. 8 (2), CNA decide asupra prelungirii valabilitatii licentei audiovizuale, luand in considerare si urmatoarele criterii de apreciere a structurii si formatului de principiu a serviciului de programe:
 • respectarea drepturilor fundamentale ale omului si protectia minorilor;
 • respectarea pluralismului politic si social, diversitatea culturala, lingvistica si religioasa, informarea, educarea si divertismentul publicului;
 • promovarea culturii si  protejarea limbii romane, a culturii si a limbilor minoritatilor nationale;
 • durata totala cotidiana de difuzare a serviciului de programe;
 • genul, orarul si durata de difuzare si de redifuzare a emisiunilor;
 • situatia exploatarii celorlalte licente pe care le detine solicitantul, daca este cazul.
 • situatia sanctiunilor aplicate, raportarea la acestea si masurile luate privind intrarea in legalitate, acolo unde este cazul.
 • procentul alocat programelor locale, in cazul licentelor audiovizuale regionale si locale difuzate pe cale radioelectrica terestra

Situatia sanctiunilor aplicate Realitatea TV de catre CNA, in perioada 2003-2010:
 • 2003: 2 somatii, nicio amenda
 • 2004: 9 somatii, 3 amenzi
 • 2005: 12 somatii, 3 amenzi
 • 2006: 7 somatii, 6 amenzi
 • 2007: 16 somatii, 2 amenzi
 • 2008: 21 de somatii, 1 amenda
 • 2009: 17 somatii, 17 amenzi
 • 2010: 9 somatii, 7 amenzi

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5515 vizualizari

 • +9 (11 voturi)    
  Interesant ... (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:28)

  Sorin [anonim]

  ... ar fi de stiut care sunt cei care au votat pt. aminare si cine a votat pt. pentru adoptarea unei decizii imediate.
  • +3 (5 voturi)    
   intrebare (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:15)

   ION I [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   cei care voteaza asta, in atributiile lor si a CNA in general, intra si ceva obligatii care sa ii faca sa tina cont de cele relatate in ultima perioada (stenogramele SOV)?

   (totusi SOV parca e actionar acolo...)
  • +13 (17 voturi)    
   cna (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:27)

   ddd [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului.
   "ART. 6 din Legea audiovizualului:
   (3) Sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine.

   "SOV: A fost o etapă care a avut şi bune, şi rele. Fără discuţie! De-aia nu stau să fac o analiză pe ce a fost bun, ce a fost rău. Ştiu ce am nevoie astăzi, astăzi am nevoie de o organizaţie să răspundă comenzilor mele, ca la Audiul pe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pe stânga, s-a oprit.[..]. Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie să creadă ceea ce este: este organizaţia lui Vîntu şi răspunde la comanda lui Vîntu.[..]
   SOV: Dar nu vreau altceva, nu mă interesează, nu vreau să comunic o falsitate, adică: Băi, sunteţi liberi!
   S. TOADER: Nu, nu.
   SOV: Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare căcat! [..] de asta am nevoie, de o construcţie foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva. Asta încerc… În sfârşit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi, care vrei, pleci."
   • -2 (2 voturi)    
    lamurire (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:19)

    ION I [anonim] i-a raspuns lui ddd

    multumesc, astfel raspunzi si la intrebarea mea de mai sus :)
   • 0 (2 voturi)    
    din pacate... (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:39)

    mercedes [utilizator] i-a raspuns lui ddd

    Metodele SOV ma fac sa banuiesc ca nu s-a jenat sa cumpere personaje si din aceasta institutie.
  • +1 (3 voturi)    
   Cei trimisi acolo de PSD au votat pentru decizie i (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:36)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui Sorin

   •La sedinta de marti ai CNA au fost prezenti opt membri ai Consiliului. In favoarea amanarii deciziei privind licenta Realitatea s-au pronuntat Dan Grigore, Narcisa Iorga, Attila Szasz, Gelu Trandafir. In favoarea unei decizii in sedinta de marti s-au pronuntat Rasvan Popescu, Constantin Dutu, Mihai Malaimare, Christian Mititelu
   • 0 (0 voturi)    
    parere (Joi, 28 octombrie 2010, 19:47)

    mary [anonim] i-a raspuns lui mercedes

    Cu parere de rau, dar ma asteptam la"rapiditate in luarea unor decizii", dar si Razvan Popescu a acceptat asa de usor prelungirea licentei???

    Imi pare ca legea este slaba daca dupa pogonul de amenzi incasate de Realitatea inca mai emitea, cu licenta valida... Maine obiceiul ei se va putea translata la un alt canal! Poate este motiv de meditatie si de imbunatatire a legislatiei audio-vizualului...

    Viata este grea, dar nu trebuie sa admitem asa de usor compromisurile si sa cautam metode practice de a limita extremismul in audio-visual. Este ca si cum esti pe o strada in care toate masinile claxoneaza, asta ne dorim???
 • +10 (14 voturi)    
  mda (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:30)

  masteryodda [utilizator]

  de asta a venit asa pe greaba Ghita cu planul minune de investitie si cu acceptarea platii datoriilor (aprox 20 milioane euro), sa poate obtine licenta
 • +16 (22 voturi)    
  Fara licente (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:31)

  ovidiu [anonim]

  Posturile de televiziune Antena si Realitatea, precum si OTV, sunt nocive pentru Romania ! Improasca numai ura,otrava si minciuna ! Rog fara licente! In productie cu ei!
 • +14 (16 voturi)    
  Factor de decizie cu numar par de membri (8) (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:32)

  Bucur [anonim]

  Din gama Only in Romania!
 • +11 (17 voturi)    
  La antena3 cand expira licenta? (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:34)

  denvarel [utilizator]

  Daca Realitatea mai poate avea o sansa, Antena 3 e clar un caz in care nuse poate reinoi licenta. Dar cand expira prezenta licenta?
 • +12 (16 voturi)    
  CNA amana decizia privind prelungirea licentei RTV (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:41)

  Andrei Mihai Gratie [utilizator]

  ....poate nu le mai acorda licenta, ce bine ar fi, ca m-am saturat de marlaniile lor. Atentie, urmeaza latrinele voiculescu. Sa te tii atunci show.
  • -2 (14 voturi)    
   naspa (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:53)

   mix [anonim] i-a raspuns lui Andrei Mihai Gratie

   De ce drac nu se inchid si B1, Pro TV, Etno, MTV, Eurosport....?. Si asa televizorul constituie principala sursa de imbecilizare a omului contemporan. Renunatati la televizor si incepeti sa traiti in lumea reala!
   • +2 (6 voturi)    
    !!! (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:23)

    Cris [anonim] i-a raspuns lui mix

    Pentru ca nu sunt la Realitatea si antena 3.
    Daca nu esti multumit de raspuns, te rog sa cauti raspunsul in alta parte.
 • +11 (13 voturi)    
  Regulile BBC (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:47)

  Carcotas [anonim]

  Hai sa nu fim copii !
 • +15 (19 voturi)    
  Aha ..ha... (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:48)

  romaya [utilizator]

  deci a avut dreptate Radu Moraru : de aia l-a scos Vantu " la-naintare" pe Ghita-credibilitate manageriala pentru prelungirea licentei ..mai..mai..ce "sofisticat" e Vantu ..Cat despre aplicarea regulilor BBC, am vazut aseara o "monstra" in direct :Oana Stanciu -aceasta "bibicista" in devenire ,interpretand filosofic si impartial ? "stenogramele coruptiei " care duceau inevitabil catre presedinte ..unde altundeva ?
 • +13 (17 voturi)    
  CNA (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:50)

  MF [anonim]

  Oare s-a trezit CNA?! Unde erati domnilor in timpul alegerilor, cand la Realitatea se petrecea un adevarat linsaj mediatic?! Chiar credeti ca lupul isi schimba si naravul?! Nu zic sa nu critice - sa o faca, dar iRealitatea Tv nu e Dumnezeu!
  De multe ori ma gandesc la Ralu Filip - Dumnezeu sa-l odihneasca! - si incerc sa imi imaginez cum ar fi procedat intr-o astfel de situatie.
 • +8 (12 voturi)    
  asta e motivul pentru asocierii cu Asesoft (Marţi, 26 octombrie 2010, 13:51)

  terebent [anonim]

  Se pare ca cei din conducerea Realitatii au stiut ca e dificil sa mai obtina prelungirea licentei, si din aceasta cauza au apelat la acest artificiu de imagine, asocierea cu o companie destul de mare dar pe care sa se poata baza. Acest Ghita, patronul Asesoft fiind tot un apropiat a lui SOV si al PSD-ului. Sper sa i se acorde licenta, oricum nu vad Realitatea TV bine in urmatorul an. Publicitate din ce in ce mai putina, se pare ca pana la urma s-au prins si firmele de publicitate de artificiul lor pentru a creste ratingul si nici nu mai pot sa ceara sume uriase pt un rating mai mic de 1 punct.
 • +10 (14 voturi)    
  strategie pentru Grivei? (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:05)

  Bogdan [anonim]

  Domnul Stelian Tanase are o noua strategie pentru Grivei? :))
  Eventual cu antrenarea fiecarui invitat timp de o ora ca sa iasa bine pe sticla?
  Per total cred ca postul asta ar trebui lasat sa moara de moarte buna, adica lipsa de venituri...
  • +13 (17 voturi)    
   exact... (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:11)

   suca [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   dupa faza cu Grivei, acest tanase are tupeu sa ne mai arunce osul cu BBC-ul???

   da` cat de tembeli ne crede?

   in locul celor de la CNA le-as da licenta pe un an de zile cu monitorizare speciala. Sa-i vedem cum se comporta. la cea mai mica minciuna demonstrata, ridicata licenta. asa ii impaca pe toti.
 • +7 (9 voturi)    
  Ghita, Ghita, de Mihai Cuptor ai auzit??? (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:17)

  Liviu Iordache [anonim]

  Baiatul asta, Ghita ot Ploiesti se baga intr-o chestie bizara! De ce nu a fost el la CNA, ca era vorba de licenta, nu de continut editorial? Iar licenta se da pe management, nu pe altceva! Mi-e ca repeta istoria unui alt tinar om de afaceri de succes, Mihai Cuptor, care s-a retras pe la Lausanne, dupa ce isi bagase capul pe taietorul politicii! Ghita, Ghita, in ce te bagi???
 • -18 (20 voturi)    
  jos presa! traiasca basestii! (Marţi, 26 octombrie 2010, 14:30)

  mall [anonim]

  să le închidă pe toate, aşa cum voiesc postacii! înapoi în ceauşism cu voi, neisprăviţilor spălaţi pe creier!
  • +9 (11 voturi)    
   !!! (Marţi, 26 octombrie 2010, 15:19)

   Cris [anonim] i-a raspuns lui mall

   Fugi la miting!
  • +5 (7 voturi)    
   postacule fara creier (Marţi, 26 octombrie 2010, 17:04)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui mall

   Lasa gargara si nu-ti mai plange singur de mila ca esti penibil. Intr-o tara civilizata ce crezi ca ar fi patit mizeriile numite Realitatea, Antena 3 sau OTV ?

   Dar deh, cum creier nu pari a avea latratul e o mare realizare pentru tine.
 • +9 (11 voturi)    
  Jenant (Marţi, 26 octombrie 2010, 15:44)

  George [anonim]

  iRealitatea tv NU TREBUIE sa mai primeasca licenta de functionare!!! S-a compromis definitiv. Ce incredere se poate avea in niste slugi care au executat comenzile politice si economice ale lui Vantu si care, mai mult, au si recunoscut-o public??? ZERO INCREDERE!!! Mafiotul Ghita, bun pretenar cu Vantu nu va face altceva decat sa-si mai spele niste bani negri in cloaca iRealitatea. Nimci mai mult. Alta Marie cu aceeasi palarie. Dodel vrea BBC???? Nu-i este rusine acestui nemernic care ii caracteriza pe cetatenii acestei tari drept niste grivei???? CNA NU TREBUIE SA REINNOIASCA LICENTA DE FUNCTIONARE A iRealitatii!!! Motive sunt nenumarate.
 • +9 (9 voturi)    
  OCAZIA CNA-ului (Marţi, 26 octombrie 2010, 15:47)

  V. Istina [utilizator]

  Sa repare putin din lipsa de actiune de pana acum.
  Daca CNA_ul ar fi fost o institutie care functiona CORECT nu ar fi avut nici un rost discutia din ultima vreme despre includerea presei actuale in strategia nationala de aparare.

  CNA-ul a depasit de mult orice limite acceptabile de INDULGENTA fata de RTV. Faptul ca doi trei jurnalisti, isi justifica impaciuitor prostitutia, "trebuie sa ai oase tari sa rezisti.(...) Traficul de influenta exista, continua, e real si va continua - in toate statiile." Ca si cum ar fi normal. NU. Ce face RTV NU e DELOC normal. SI asta trebuie sa inceteze. ESTE VITAL pentru calitatea vietii publice romanesti.

  CNA-ul TREBUIE sa arate ca este oINSTITUTIE CREDIBILA!

  Dreptatea trebuie sa inceapa de undeva.
  Cineva trebuie sa spuna NU la abuzuri si manipulari, Iar conform legii, CNA-ul are OBLIGATIA asta.

  Ezitarile CNA-ului in cazul rtv dauneaza intregii prese din Romania si compromite ideea de regula si norma in breasla jurnalistilor. CNA-ul trebuie sa ia o decizie istorica. Sper sa fie cea mai aspra sentinta data vreodata, pe masura faptelor rtv.

  Pe scurt, rtv trebuie inchisa. Vantu e liber sa deschida alta televiziune..., alt scandal, alt circ... dar... daca CNA-ul va inchide televiziunile trompeta una dupa alta, cred ca Vantu si oricine altcineva in situatia lui pana la urma, chiar daca doar din comoditate, va invata ce este acela jurnalism corect!

  Sper ca in curand rtv sa fie doar o amintire urata pentru jurnalismul romanesc. Dar asta depinde ca si pana acum, de CNA.
 • +6 (6 voturi)    
  Mare nedumerire mare... (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:28)

  Raluca [anonim]

  Nu pot sa pricep si pace, cum cei de la BBC accepta alaturarea numelui lor cu cel al irealitatii...singura si unica asemanare e ca amandoua emit in spatiu unde electromagnetice...atat...sper sa nu fi fost si ei spaguiti in neaosul stil romanesc... Cat despre licenta, pentru ameliorarea starii de sanatate mintala a populatiei, mai bine NU...
 • +4 (4 voturi)    
  CNA (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:35)

  mia [anonim]

  comparatia cu PROTV mi se pare total fortata,nerealista,cum sa compari ,si mai ales la marja de profit care se bazeaza pe audienta intre un post de nisa ,numai stiri,cu un post generalist,care numai cu o emisiune,e adevarat scumpa,a reusit o audienta de 2mil.de romani.
 • +7 (7 voturi)    
  incredibil (Marţi, 26 octombrie 2010, 16:51)

  mercedes [utilizator]

  "Acum se vine cu o interfata credibila, care este Stelian Tanase" ...nu intra in atributiile CNA sa ia pulsul telespectatorilor cu privire la acest personaj care ne eticheteaza "grivei" si care a coborat stacheta bunului simt prin emisiunile cu Mircea Dinescu? Despre care interfata credibila vorbiti acolo? iRealitatea=ISTERIA tv ar trebui sa astepte 9 ani pe mantinela si apoi sa mai incerce revenirea.
 • +7 (7 voturi)    
  licenta de teleshopping (Marţi, 26 octombrie 2010, 17:09)

  melchior [anonim]

  ok, sunt de acord ca CNA n-are treaba sa nu lase un post sa emita, dar sa nu-i dea licenta de post de stiri. sa-i dea licenta de post de teleshpping, sa ii oblige sa aiba sigla asta non-stop, si sa-i lase sa emita.

  pt ca asta sunt - teleshppping, cumparati produsele vintu, mintulici, stelica etc
  • +5 (5 voturi)    
   ... (Marţi, 26 octombrie 2010, 17:52)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui melchior

   Mi se pare o marlanie de nedescris sa apari ca un catel in fata CNA, sa recunosti senin ca nu esti in regula dar te vei schimba, in timp ce in studiouri continua acelasi circ in acelasi format "impartial" de 6 contra 1...
   Sunt doua lucruri care ma nedumiresc:
   - de ce nu i se da RTV un ultimatum pana saptamana viitoare sa se spele bine cu sapun, sa-si taie unghiile si sa mai vina o data la interviu?
   - cum de nu sare nimeni din breasla presei sa le ia apararea, sa strige ca puterea le baga pumnul in gura, ca PDL vor sa-i cumpere, etc. etc.?

   Chiar, oare are curaj cuplul Ursu-Stancu sa faca diseara o emisiune cu tema "Comanda politica la CNA impotriva RTV"?
 • -5 (5 voturi)    
  traiasca (Marţi, 26 octombrie 2010, 19:10)

  cristi [anonim]

  si iata cu au iesit la inaintare toti...
  oameni buni, licenta au ba exista acel inteligent instrument numit telecomanda...folositi-o daca nu va plac anumite posturi. in rest...sa traiti bine - hahaha cum ar zice cel ce se uita in puncte diferite in acelasi timp. salve si mii de,,,ce vreti voi
 • +1 (1 vot)    
  doua BBC in Romania (Marţi, 26 octombrie 2010, 22:25)

  BBCul [anonim]

  Daca ce vedem in seara asta la IRealitatea este conform deontologiei BBC atunci suntem fericiti pentru ca avem doua posturi BBC in Romania.
  IRealitatea si Antena 3 -despre ele e vorba pntru ca au program identic.
 • +2 (2 voturi)    
  Astia chiar ne cred prosti! (Miercuri, 27 octombrie 2010, 10:42)

  Dr Marutza [anonim]

  Daca Stelian Tanase este considerat a fi "solutia credibila", atunci lucrurile sunt clare! El e mester la teorie (BBC, bla-bla, stenograme care atunci insemnau ceva si acum altceva....)! Practica si realitatea postului si a celor ce-l reprezinta arata insa altceva: aservire, santaj, dezinformare etc, toate in numele tragatorului principal de sfori, maleficul SOV!
  Cine mai da crezare unora care ieri faceau spume la gura injurand fara discernamant, iar azi se vor un BBC autohton??!!
  Hai sa fim seriosi! Cu aceeasi oameni, nu poti face un post nou cu o imagine pozitiva! Prea s-au compromis! Prea si-au demontat singuri imaginea dupa chipul si asemanarea patronuli!
 • -4 (4 voturi)    
  Nu conteaza cat de lung am parul, important e...? (Miercuri, 27 octombrie 2010, 11:01)

  leix [anonim]

  Narcisa Iorga spune ca trebuie ca CNA sa apere televiziunile de interferenta in editorial. Corect! Dar pe CNA cine il apara de interferenta politicului, de vreme ce in campania electorala Narcisa Iorga a lucrat in sediul candidatului Traian Basescu? Asasi altele citind : http://www.tolo.ro/2010/10/26/cum-au-aparut-pe-piata-stenogramele/ - deoarece sunteti penibili toti si nu va uitati decat intr-o directie data de jurnalistii puterii!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by