CNA a amendat, joi, mai multe posturi de televiziune pentru felul cum au acoperit subiectul fotografiilor cu Iurie Darie si Anca Pandrea in ipostaze "indecente". Tot azi, Consiliul a amendat Realitatea TV pentru felul cum a abordat dosarul ALRO in doua editii ale emisiunii "Ora de foc", editii care, potrivit presedintiei, i-au adus prejudicii de imagine presedintelui Basescu. Iar Luis Lazarus s-a prezentat la CNA pentru a prezenta planurile sale pentru un post TV pe care l-a achizitionat - Canal Teleshop, dupa cum scrie paginademedia.ro.

  • Pentru felul cum au prezentat subiectul fotografiilor cu actorii Iurie Darie si Anca Pandrea in ipostaze "indecente", CNA a aplicat o amenda de 20.000 de lei postului Pro TV, pentru editia Happy Hour din 12 octombrie; o amenda de 20.000 de lei pentru Antena 1, pentru editiile din 11, 13 si 15 octombrie ale emisiunii "Acces direct"; somatie publica pentru Antena 2 (emisiunea "Rai da' buni" din 11 octombrie); somatie publica pentru OTV (matinalul "Zori de zi" din 12 octombrie). Aceste posturi au fost sanctionate pentru faptul ca nu au respectat reglementarile din audiovizual cu privire la protectia minorilor, emisiunile respective fiind difuzate inainte de ora 22.00. Postul Kanal D a fost amendat, legat de acelasi subiect, cu 5.000 de lei pentru ca a abordat cazul in cadrul programelor de stiri din 11, 12 si 15 octombrie, incalcand prevederile din Codul audiovizualului referitoare la programele de stiri, ce prevad: "Subiectele sau evenimentele cu teme sexuale pot fi prezentate inainte de ora 22.00 numai in situatia in care imaginile si comentariile care le insotesc nu afecteaza copiii".
  • Tot in sedinta de joi, postul Realitatea TV a fost sanctionat cu o amenda de 10.000 de lei pentru editiile din 25 si 26 octombrie ale emisiunii "Ora de foc". Administratia prezidentiala a reclamat la CNA aceste emisiuni, afirmand ca aduc atingere imaginii presedintelui Basescu, in conditiile in care pe parcursul dezbaterilor din emisiune acesta a fost mentionat in legatura cu dosarul ALRO. Potrivit CNA, Realitatea TV a incalcat prevederile privind informarea obiectiva a publicului si prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor, fiind incalcate si prevederile privind dreptul persoanelor la propria imagine.
  • In aceeasi sedinta, fostul realizator Kanal D Luis Lazarus s-a prezentat in fata Consiliului pentru a-si prezenta planurile pentru postul TV Canal Teleshop, pe care l-a achizitionat, scrie paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, Lazarus a spus ca doreste sa transforme postul de teleshopping intr-un canal generalist numit Zeus TV. CNA a amanat o decizie in privinta cererii lui Lazarus - actionar majoritar, prin firma Lazarus Media, la Canal Teleshop, post detinut in prealabil de Info Euroshop.