Televiziunea Mediaset Italia, parte a grupului italian Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, va fi lansata si pe piata audiovizualului romanesc, a declarat pentru Mediafax Anda Manza, Senior Sales Manager Chello Networks SRL, compania care detine drepturile de distributie a canalului in Romania.

"In trecut, in Romania s-au cerut foarte mult canalele lui Silvio Berlusconi, insa el nu a vrut sa le ofere pentru Europa de Est. Acum avem dreptul sa difuzam Mediaset Italia in Romania si speram sa dam lovitura cu acest canal. Deocamdata, canalul Mediaset Italia va fi retransmis doar in limba italiana si, pe masura ce va exista un interes crescut si la cererea expresa, il vom traduce si in limba romana", a spus Anda Manza, prezenta, miercuri, la Conventia de Comunicatii prin Cablu.

Aceasta a mai precizat ca societatea Chello Networks SRL, parte a companiei Chello Central Europe, detine drepturile exclusive de distributie in Romania a canalului Mediaset Italia. In momentul de fata, Chello Networks SRL poarta negocieri cu operatorii de cablu si DTH din Romania, pentru distributia canalului Mediaset Italia in grilele lor.