Comisia de Etica si Arbitraj a Televiziunii publice a constatat ca TVR a reactionat, in general, corect la stirea mortii lui Adrian Paunescu, potrivit concluziilor publicate, marti, pe site-ul institutiei. Aceeasi comisie apreciaza, insa, ca in cazul emisiunii "Ultima editie" din data de 7 noiembrie, in care a fost invitat publicistul Andrei Cornea, critic la adresa scriitorului, lipsa unui partener de dialog cu pareri contrare "a fost de natura sa afecteze libera formare a opiniilor publicului asupra unui subiect controversat".

Totusi, Comisia de Etica precizeaza ca nu a putut determina responsabilitatea editoriala pentru lipsa de echilibru din emisiune. Aceasta, deoarece producatorul Antonela Ghemu nu s-a prezentat la sedintele in care a fost analizat cazul, din zilele de 11 si 15 noiembrie, iar moderatorul emisiunii a aratat ca ceruse, in data de 5 noiembrie, sa fie invitate doua personalitati cu pozitii diferite asupra temei in discutie. Lucian Parvoiu a afirmat, totodata, ca decizia privind formatul cu un singur invitat i-a fost comunicata de producatorul Antonela Ghemu.

Comisia mai noteaza ca, in general, TVR a reactionat corect la vestea mortii lui Adrian Paunescu, prin "numeroase emisiuni consacrate poetului".

Emisiunea "Ultima Editie" din 7 noiembrie a provocat o reactie dura din partea liderului PSD Victor Ponta, care a catalogat cazul drept "un act antiromanesc". TVR a reactionat atunci spunand ca "are, in cadrul emisiunilor, invitati din diferite sectoare de activitate si cu puncte de vedere diferite, incurajand astfel pluralismul de idei. TVR nu poate interveni asupra libertatii de exprimare a invitatilor din cadrul emisiunilor".