CNA a amendat, marti, OTV cu 20.000 de lei, pentru sase editii ale emisiunii "Dan Diaconescu direct", in care Dan Diaconescu a facut afirmatii despre dosarul in care este judecat pentru santaj, neasigurand impartialitatea si incalcand dreptul la propria imagine al procurorului Gheorghe Bocsan, potrivit Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, emisiunile "Dan Diaconescu direct" difuzate pe 28, 29 octombrie si 1, 2, 9 si 11 noiembrie pe postul OTV. In urma respectivelor emisiuni, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a trimis la CNA o serie de sesizari, semnate de procurorul-sef al Directiei, Daniel Morar.

Potrivit sesizarii DNA, in emisiunea din 28 octombrie, Dan Diaconescu li se adreseaza telespectatorilor: "O sa vedeti in premiera pe tara la televizor, o sa vedeti cum arata. Si de acum incolo o sa va obisnuiti cu domnia sa, seara de seara, multe zile de acum incolo, probabil pana in ziua alegerilor"; "DNA-ul consuma aici, la Bucuresti, aproximativ 20 de milioane de euro pe an. Din acesti bani, peste 6 milioane de euro au cheltuit in dosarul lui Dan Diaconescu"; "Iata, un rechizitoriu in care un jurnalist sau un cetatean simplu, ca mine, asa cum sunteti si dumneavoastra, cei de acasa, poate fi condamnat, poate fi inchis in baza unor editoriale si nu glumesc deloc cand spun, in baza unor articole din presa".

UPDATE Tot in sedinta de marti Antena 1 a fost amendata cu 15.000 de lei, iar OTV - cu 10.000 de lei pentru ca au abordat un subiect preluat din presa - "disparitia" sotiei lui Petre Roman - si au adus astfel un prejudiciu de imagine familiei Roman. Iar postul GSP TV a primit o amenda de 10.000 de lei pentru o emisiune "Contraatac" in care Marian Iancu si Victor Piturca s-au jignit reciproc.