Presedintele Traian Basescu, liderul PSD, Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, si omul de afaceri Dinu Patriciu s-au numarat, marti seara, printre premiantii Balului Academiei Catavencu, alaturi de Marian Vanghelie, Elena Udrea sau scriitorul Neagu Djuvara, anunta Mediafax. Premiile au constat in cate un trofeu, realizat de Mardale, o diploma si o sticla de vin.

In jurul orei 20.30, pe scena a urcat Ioan T. Morar, care a fost amfitrionul evenimentului. Imbracat in costum negru, cu papion si palarie - ca de altfel toti "academicienii" -, Morar i-a salutat pe cei prezenti si a anuntat ca acesta este "penultimul bal al Academiei Catavencu", ultimul desfasurandu-se in urma cu doi ani. In aplauzele celor prezenti, amfitrionul a anuntat si titulatura balului - "Iesi afara criza ordinara!" -, moment urmat de un imn al crizei.

Lista castigatorilor la Balul Academiei Catavencu:

  • "Premiul de piosenie" a fost acordat Politiei Romane "fiindca, in postul Craciunului a renuntat la Toba si Soric", si ridicat de Christian Ciocan.

Premiile "Bula demnitarului" i-au avut drept castigatori pe:

  • Traian Basescu, la categoria "Din putul gandirii", pentru afirmatia: "Nu am nimic cu pensionarii. Dimpotriva" (Premiul a fost ridicat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, in calitate de membru al Coalitiei).
  • Senatorul PSD Miron Mitrea, la categoria "Gandire cu premeditare", pentru afirmatia: "Eu am cunoscut multi hoti saraci, care erau atat de prosti incat pierdeau si ce furau" (premiu ridicat de Marian Vanghelie).
  • Senator UDMR Verestoy Attila, la categoria "Meandrele concretului", pentru afirmatia: "Suntem cu totii adeptii unei modernizari a Romaniei si a unei progres pe care o slujim".
  • Traian Basescu a mai primit un premiu marti seara, la categoria "Lectura nu stie carte", pentru afirmatia "Cum ajungeam intr-un port, cum ma duceam intr-o biblioteca".
  • Pimarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, la categoria "Emil Bobu", pentru afirmatia "Furaciunile sunt de asemenea natura incat au depasit orice limita". Pe scena, Marian Vanghelie a confundat numele categoriei - "Emil Bobu" - cu numele premierului, Emil Boc, precizand ca el ar vrea mai mult un premiu la categoria "Traian Basescu".
  • Pemiul la sectiunea "Bulele de monden", care i-a revenit dansatoarei Rose-Marie, care a precizat: "Nu sunt insarcinata, sunt putin balonata. Dar nu stiu cu cine".

Premii speciale:

  • Lderul PNL, Crin Antonescu, a fost distins cu premiul "Greu de gasit", pentru ca, "dintre credintele politice, nu i-au placut nici politeismul, nici monoteismul, ci doar absenteismul".
  • Liderul PSD, Victor Ponta, a primit premiul "Daciana Duster", pentru ca a ratat curba de sacrificiu din raliul Iasilor si s-a dat de trei ori peste cap ca sa se transforme in cea mai de viitor Bunicuta a PSD.
  • Elena Udrea a primit premiul "Roberta Anastase", pentru numararea corecta a turistilor de pe Litoral.
  • Premiul "Unicul Lider al Opozitiei" a fost acordat ex-aequo, "in ordine alfabetica", lui Crin Antonescu si Victor Ponta.
  • La categoria "Capitalism cu fata umana si putina burta", premiul "Kazahstan si Bran" i-a fost acordat lui Dinu Patriciu, pentru "colectia un miliard noua sute de milioane care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui mogul".
  • Scriitorul Neagu Djuvara a primit premiul "Tinerete fara batranete", pentru ca "a dovedit ca tinerii valorosi care pleaca din tara se mai si intorc".

In incheierea evenimentului, a fost prezentat un filmulet cu Mircea Geoana, in care acesta rosteste un juramant de credinta, in care isi afirma legamantul fata de tara, popor, partid. Finalul filmuletului il prezinta pe Mircea Geoana in decembrie 2009, bucurandu-se de rezultatele partiale ale alegerilor prezidentiale, care il dadeau drept castigator.