Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale atrage atentia ca un proiect adoptat tacit de deputati, ce ar obliga radiodifuzorii sa rezerve operelor muzicale romanesti 40% din timpul de difuzare, ar putea genera sanctiuni din partea UE. Compania de monitorizare de presa Media Image Group Romania si-a deschis birou in Republica Moldova. Iar prima retea de bloguri feminine din Romania reuneste 30 de bloguri.

  • Un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputatilor, ce prevede obligatia radiodifuzorilor din Romania de a rezerva operelor muzicale romanesti 40% din timpul de difuzare, ar putea genera obiectii si chiar sanctiuni din partea Comisiei Europene, atrage atentia, intr-un comunicat, Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale. Aceasta arata ca astfel s-ar introduce o discriminare pozitiva in favoarea productiilor nationale, ceea ce contravine reglementarilor UE, ce interzic orice discriminare pe criterii de nationalitate. In cazul proiectului adoptat tacit de deputati, camera decizionala este Senatul.
  • Media Image Group Romania, companie de monitorizare de presa si analiza de continut media, si-a deschis in noiembrie un birou in Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presa. Acesta precizeaza ca biroul este functional si are o echipa de 15 oameni in Chisinau, sprijinita de echipa de la Bucuresti.
  • Prima retea de bloguri feminine din Romania, "Hotcity by Standout", a fost lansata de site-ul Hotcity.ro si agentia Standout, specializata in publicitate pe bloguri si social media. Reteaua numara 30 de bloguri - atat bloguri personale feminine populare, cat si bloguri tematice despre moda, shopping, stil de viata si altele. Vezi mai mult in comunicatul de presa.