Publicis Groupe a anuntat luni ca a preluat Publicis Romania, Focus Advertising si Publicis Events. Cele trei entitati vor opera pe viitor intr-o companie integrata de comunicatii, sub denumirea Grupul Publicis Communications Services Bucharest. Agentia va deveni parte a retelei globale Publicis Worldwide. Teddy C. Dumitrescu, fondatorul agentiei si director executiv, va continua sa conduca noua companie, in calitate de CEO, sub coordonarea lui Tomasz Pawlikowski, director pentru CEE si Rusia.

Teddy Dumitrescu (centru) intre pionierii publicitatii romanestiFoto: Hotnews

Grupul Publicis Communications Services Bucharest ofera servicii de publicitate, branding, strategie, creatie, promovarea vanzarilor etc.

Fondata in 1994, agentia a devenit partener al Publicis Worldwide din 1995. Agentia are 75 de angajati si un portofoliu de clienti care include nume precum Orange, Renault, Nissan, L'Oreal, LG Electronics, Ursus Breweries, Microsoft, Procter & Gamble, Granini (soft drinks), Omv Petrom (petrol), Carrefour etc.

In ultimii patru ani, agentia a primit 55 de premii si nominalizari.

Publicis Worldwide este una dintre cele mai importante retele globale de marketing si comunicare. Societatea este prezenta in 82 de tari si are aproximativ 9.000 de angajati.

Potrivit ultimei inregistrari la Registrul Comertului, din 5 noiembrie 2010, Grupul Publicis Communication Services Bucuresti SRL are doi asociati: Theodor-Liviu Dumitrescu - 49% si Publicis Groupe Holdings B.V. Olanda - 51%.

UPDATE Teddy Dumitrescu, CEO Grupul Publicis Communication Services Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca prin aceasta mutare Publicis Groupe a preluat 51% din actiuni, discutiile pe aceasta tema incepand "acum mai mult de zece ani. Dar nu a existat o "urgenta" pentru niciuna dintre partile implicate in tranzactie. Totusi, in ultimii ani Romania a devenit o piata strategica pentru Publicis Groupe in Europa Centrala si de Est, ceea ce a dus la avansarea mai rapida a discutiilor si finalizarea tranzactiei."

Teddy Dumitrescu, pentru HotNews.ro:

  • Cele 3 entitati raman autonome, si vor fi conduse ca si pana acum de managing directorii lor (Alex Badila - Publicis, Radu Luca - Focus Advertising, Gabi Constantinescu - Publicis Events), iar eu voi coordona activitatea Grupul Publicis Communications Services Bucharest.
  • Aceasta achizitie nu schimba cu nimic raporturile de colaborare avute si pana acum in Romania atat cu Saatchi&Saatchi, cat si cu Leo Burnett. Suntem cu totii colegi in Publicis Groupe si este normal sa colaboram pe piata locala.

Intrebat despre eventuale negocieri privind agentia Optimedia, Teddy Dumitrescu spune ca deocamdata nu poate "comenta despre tranzactia Optimedia, care este intr-o faza avansata. Cand se va finaliza, vom putea discuta despre asta. Deocamdata, pot sa spun ca nu negociem cu nici o alta retea in afara de Publicis Groupe".