"Tara te vrea curva. Ai facut 21 de ani, Romanie. Treci la produs!", suna titlul de deschidere in "Tara lu' Garcea", o noua publicatie lansata, miercuri, de Mugur Mihaescu. Saptamanalul, declarat "primul antitabloid din Romania", concureaza la tarabe, azi, cu suplimentul special "Catavencu Tabloid", scos de Academia Catavencu. Acesta titreaza mare, pe prima pagina: "Romanio, ce-ti mai plac tabloidele!" Ambele titluri insotesc fotografii cu sani mari, pe care este aplicat tricolorul.

Tara lu' GarceaFoto: Hotnews

"Tara lu' Garcea", saptamanal editat de Irish Pub Concept SRL, apare in 16 pagini si precizeaza de la bun inceput: "Acest ziar este un pamflet si trebuie tratat ca atare". In caseta redactionala figureaza Mugur Mihaescu, Tudor Potra, Radu Pietreanu, Dragos Mostenescu, iar Robin Simion este art director.

Adevarul scrie in editia de azi ca "Tara lu' Garcea" apare intr-un tiraj de 35.000 de exemplare si il citeaza pe Mugur Mihaescu explicand ideea din spatele proiectului: "Tara asta este prea tabloidizata, totul este un circ mediatic. Nu mai suportam! Si de aceea ducem sarcina pana la capat. Adica tot ce ascund astia, noi spunem. (...) Din punct de vedere grafic, arata ca un tabloid. Editorial, le luam subiectele si le facem praf."

Cum trateaza ziarul lui Garcea diverse subiecte:

  • Pe prima pagina apare titlul "A murit Adi Mutu!". In pagina 15, aflam ca "In urma unei discutii avute la telefon (...), Adi Mutu a murit de ciuda. Aceasta era fraza pe care doream de fapt sa o scriem, insa cum dvs ati invatat din tabloide sa cititi doar titlurile, ne-am gandit si noi sa procedam intr-un mod asemanator".
  • In pagina 9, o imagine il infatiseaza pe Mugur Mihaescu tinand mana in dreptul fundului unei femei, pe strada, in plina zi. "Mugure, nevasta-ta stie ce faci?" suna titlul. Iar in text se arata ca "o echipa de paparazzi a propriului ziar l-a surprins pe acesta in compania unei domnisoare misterioase (...) Desi era trecut bine de miezul noptii (...) Mugurasul isi petrecea lasciv bratul prin partile intime ale duduiei".

Presa tabloida este exploatata si de Catavencu in suplimentul special "Catavencu Tabloid" lansat miercuri. Publicatia precizeaza: "Romanio, fata, sa stii ca, oricat de penala ai fi, noi te iubim si, uite, ti-am pregatit si un cadou: 8 pagini cu ce-ti place tie mai mult si mai mult". Printre titlurile de prima pagina: "Romanio, ce-ti mai plac tabloidele!", "Robert Negoita, te intilneai cu prostituate pentru parul lor pubian?", "Cum a slabit Teo Trandafir 200 de grame", "Petre Roman, transplant de git in Elvetia".