Attila Biro, ziarist HotNews.ro, a fost desemnat Cel mai eficient jurnalist de investigatie la Premiile Romania Curata pe 2010, in urma anchetei "Cum s-a dat de gol o primarie din Bistrita-Nasaud: A postat pe internet un caiet de sarcini creat de singura firma participanta la licitatie". Juriul si-a motivat alegerea astfel: "Pentru ca numai el a reusit sa probeze ceea ce stia toata lumea, ca firma cistigatoare a unei licitatii publice in Romania este cea care scrie termenii de referinta".

  • Printre "laureatii" Premiilor Romaniei Curate s-a numarat si Mireille Radoi (despre a carei numire controversata la conducerea Bibliotecii Centrale Universitare a scris, de asemenea, HotNews.ro). Mireille Radoi a fost "premiata" la categoria "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau".  Din motivatia juriului: "A absolvit Academia Naţională de Informaţii din cadrul SRI. E expert în probleme de securitate, fost candidat PDL la europarlamentare, fost director de cabinet şi consilier personal al ministrului Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, consilier local (PDL) la Primăria sectorului 4, membru al Asociaţiei Române de Luptă Antiterorism, membru în Consiliul de Administraţie al Poştei Române, consilieră pe probleme de securitatea ministrului Apărării(...). E, oricum, indicat ca Biblioteca Centrală Universitară să fie condusă de un vlăstar tînăr al SRI, de un specialist în Instituţii Euro-Atlantice, în Comunicare Politică, în probleme de apărare, informatică, poştă, edituri ş.a.m.d" (Andrei Plesu, Dilemaveche, 25 noiembrie).

  • Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a fost premiat la categoria "Supravietuitorul fruntas". Motivul: “Pentru că a supravieţuit deja ca ministru patru luni celor şase bebeluşi morţi în incendiul Maternităţii Giuleşti şi propriei sale tentaţii momentane de a-şi da demisia”.
  • Printre premianti s-a numarat si premierul Emil Boc, la categoria "Reformare prin politizare", "pentru motivaţia deciziei de eliberare din funcţie a lui Marius Oprea, in care se precizeaza ca demiterea lui Oprea pentru a fi inlocuit cu Vladimir Tismaneanu are ca scop ".
  • Deputatul de Maramures Catalin Chereches a fost desemnat "Traseistul anului", pentru ca "A intrat in Parlament sub sigla PSD, de unde a demisionat in luna februarie, pentru a se alatura independentilor, de unde a plecat pentru a se alătura apoi PNL, de unde a fost exclus in luna septembrie, dupa care a redevenit independent. Povestea continuă."

  • Silviu Prigoana a primit premiul "Pericol legislativ in actiune pentru intreaga activitate", gratie faptului ca "Dupa ce a eşuat să creeze un minister al presei, insistă să facă din romi ţigani. Dacă nu e oprit după ce a dat TVR internaţional la externe, o să dea şi TVR intern la Interne, şi după asta va fi prea tîrziu.»
  • Controversata Ordonanta de urgenta 58/2010, privind contributiile aferente drepturilor de autor si veniturilor din activitati independente, a fost desemnata "Cea mai stupida lege a anului". Motivatia juriului: "Autorii au uitat sa scada costurile din beneficii si sa puna in acord normele cu textul ordonantei".