Ruxandra Sararu si-a dat demisia din functia de director de comunicare si marketing la Societatea Romana de Radio, acuzand faptul ca a fost fortata sa recurga la acest gest de seful radioului public, Demeter Andras Istvan, dupa cum a scris, marti dimineata, Reporter Virtual. Presedintele SRR, Demeter Istvan, a confirmat pentru HotNews.ro ca Ruxandra Sararu si-a inaintat demisia, dar a spus ca aceasta are timp pana in 6 ianuarie sa revina asupra deciziei sale. UPDATE La amiaza, insa, Ruxandra Sararu a declarat pentru HotNews.ro ca "atat timp cat presedintele-director general respecta gentlemen's agreement-ul la care am ajuns, eu imi retrag demisia".

Ruxandra Sararu pentru HotNews.ro:

  • Mi-am dat demisia la un moment de nervi. Dar nu pot sa plec din radio orice s-ar intampla
  • Am ajuns la un gentlemen's agreement cu presedintele-director general: atat timp cat amandoi dorim binele radioului public, nu avem de ce sa fim despartiti. Si l-am rugat sa se apropie mai mult de corpul jurnalistilor si de cei de la tehnic (...) Demeter Andras Istvan merita aceeasi sansa ca Maria Toghina
  • Atat timp cat presedintele-director general respecta gentlemen's agreement-ul, eu imi retrag demisia
  • Sunt o serie de nereguli la radioul public, dar eu cred ca sunt facute din nestiinta

In cursul diminetii, Ruxandra Sararu fusese citata de Reporter Virtual: "Am fost fortata sa demisionez de un trecator prin radio, i-am dat foaia cu demisia mea de acum doua saptamani lui Demeter Istvan, care a tinut-o in sertar si a scos-o cand i-a venit lui mai bine. Am dovezi ca s-a furat din Radio, in conditiile in care domnul Istvan isi face birou de 200.0000 de euro, pe bani din contracte de sponsorizare aduse de mine, el cu droaia de 16 consilieri. Radioul nu e o vaca de jupuit".

Demeter Andras Istvan, presedinte-director general SRR, a spus pentru HotNews.ro ca in demisie nu este mentionat niciun motiv dar ca din discutiile avute cu ea se intelege ca motivul tine de o serie de neintelegeri cu alte persoane din departamentul pe care il conduce. Demeter Andras Istvan:

  • Ruxandra Sararu si-a inaintat demisia pe data de 6 decembrie, demisia a fost prezentata in consiliul de administratie, dar potrivit regulamentului ea intra in vigoare dupa o luna, adica pe 6 ianuarie
  • Pana atunci ea poate sa se razgandeasca. In cazul unei demisii angajatorul nu prea are de ales

Demeter Istvan despre faptul ca Ruxandra Sararu ar fi fost fortata sa demisioneze:

  • Cum as putea sa fortez pe cineva sa semneze un act in care (...) isi da demisia nu din Radio, ci dintr-o functie de director?

Seful radioului public nu se declara ingrijorat de dovezile privind neregulile din radioul public, dovezi pe care, potrivit Reporter Virtual, Ruxandra Sararu afirma ca le-ar detine: "Eu nu am nicio problema sa faca dezvaluirile pe care spune ca le va face. Sunt absolut linistit, nu am nicio rezerva, absolut niciuna".

Contactata in cursul diminetii de HotNews.ro, Ruxandra Sararu spusese ca urma sa ofere mai multe detalii dupa ora 12.

Demisia a fost anuntata initial de ziarista Nicoleta Balaci, tot de la radioul public, pe blogul ei, Liber sa spun: "Am aflat ca Ruxandra Sararu a demisionat din functia de director de Marketing si Comunicare la Radio Romania. Unde, pe langa faptul ca a luat bani de la Vintu, a facut numeroase abuzuri si a distrus vieti de oameni". Ulterior, Nicoleta Balaci a inlocuit textul postului cu un altul: "Dat fiind ca ma supun regulilor si ierarhiei din radio, am decis sa sterg un articol din blogul acesta. Painea de jurnalist nu e intotdeauna usor de digerat. Va doresc Sarbatori cu bine!"

Ruxandra Sararu a fost numita interimar la conducerea departamentului de Marketing in 2008, dar a castigat concursul pentru acest post la inceputul anului trecut.