Clubul Roman de Presa face apel la decenta in relatarile despre incidentul petrecut joi dimineata in Parlament, cand un angajat al TVR s-a aruncat de la unul din balcoanele salii de plen, a declarat presedintele CRP, Indira Crasnea, citata de Mediafax. La randul sau, CNA a cerut televiziunilor sa evite difuzarea imaginilor socante. Iar presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR), Cezar Ion, a atras atentia pentru HotNews.ro ca "jurnalismul iresponsabil dauneaza grav societatii"

Indira Crasnea este citata spunand: "Dar, oricat de decenti am fi, deciziile politice subiective, fara intelepciune, raman aceleasi". Ea a spus ca CRP il va sprijini pe colegul de la Televiziunea publica prin mijloacele de care dispune.

UPDATE CNA cere, la randul sau, posturilor de televiziune sa respecte reglementarile in vigoare si sa evite difuzarea de imagini socante precum cele cu barbatul care s-a aruncat de la Balconul Parlamentului. Presedintele CNA, Rasvan Popescu, citat de Mediafax, arata ca "avand in vedere si ora de difuzare, posturile au obligatia sa evite prezentarea imaginilor socante, care pot afecta publicul in general si copiii in special, mai ales ca acestia se afla in vacanta si pot urmari aceste programe in direct."

UPDATE 2 Cezar Ion, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania, pentru HotNews.ro: "Opinia mea este ca folosirea dramei personale a unui om in razboiul politic atinge o limita a marsaviei in politica romaneasca de neimaginat intr-o tara civilizata. Fac un apel la colegii responsabili din presa romaneasca sa trateze cu decenta si intelegere umana incidentul din Parlamentul Romaniei. Jurnalismul iresponsabil dauneaza grav societatii".