Liderul PDL Mures, Dorin Florea, a anuntat, miercuri, ca va propune reprezentantilor formatiunii din Consiliul National al Audiovizualului sa oblige televiziunile sa difuzeze in proportie de 70% emisiuni cu caracter cultural-educativ:

  • "Voi propune reprezentantilor nostri in CNA sa aiba o discutie foarte serioasa, pentru ca ceea ce constatam cu totii nu putem lasa la nesfarsit. In momentul in care vezi ca o societate e dusa inspre declin, numai din sensul unor interese directe, materiale, nu-i normal ca tu, institutie de stat, sa fii atat de absenta. Nu mi se pare corect ce se vede in fiecare zi, pentru ca oferim o imagine cumplita, absolut de neacceptat oricarui trece prin tara, judecand comparativ cu ce vedem la alte televiziuni", a aratat Dorin Florea, potrivit Agerpres.

El a mai adaugat ca toate emisiunile TV sunt negative si ca acesta este motivul pentru care s-ar impune difuzarea unor emisiuni de educatie, de conduita, de civilizatie. Dorin Florea a sugerat ca 70% din programele TV sa fie educatie, invatamant, cultura, "de exemplu - istoria artelor, istoria muzicii, istoria literaturii romane, europene".

  • Dorin Florea a mai spus ca pot fi difuzate filme sau piese de teatru "dar nu, toata ziua buna ziua, ce-a facut Becali, ce-a facut nu stiu care, cati bani a costat, ce-a facut fotbalistul X. Nu e normal, suntem un stat de boschetari parca".