TVR are un nou director de marketing si anunta schimbari la cateva dintre emisiunile postului. Adevarul a lansat o varianta pentru iPad, in timp ce Romania libera lanseaza emisiuni video online. Dana Razboiu este in discutii cu Realitatea TV. Iar Euronews isi deschide mai multe redactii noi in lume.

  • Anca Gheorghe, pana acum consilier pe probleme de marketing al presedintelui-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a fost numita director interimar al Directiei Marketing si Vanzari din cadrul institutiei, in locul Simonei Dobrescu. Potrivit unui anunt al televiziunii publice, Anca Gheorghe a preluat noua functie din 10 ianuarie. Pana in august 2010, cand a revenit in TVR, ea a fost director de marketing si comunicare la Kanal D (din 2008), director de marketing pentru Europa FM, Radio 21, Vibe FM (2006-2008), consultant de marketing la Radio Romania (2006). Ea a mai condus marketingul TVR in perioada 2002-2006.
  • Tot TVR anunta ca incepand de joi Rodica Culcer va modera emisiunea "Judeca tu!" - transmisa in direct de la ora 21.00 - in locul Irinei Pacurariu. Aceasta din urma lucreaza la un alt proiect TVR, Culoarele puterii, "care vorbeste despre relatia cu Romania a unor straini, oficiali sau nu, pentru care Romania a insemnat ceva in ultimii 20 de ani", dupa cum este ea citata intr-un comunicat al postului public. TVR anunta, totodata, revenirea prezentatoarei Albertina Ionescu pe micul ecran, de data aceasta cu o rubrica Life&Style difuzata in cadrul Telejurnalului matinal al TVR 1.
  • Adevarul a lansat, miercuri, o varianta pentru tableta iPad, ce va putea fi accesata la pretul de 0,79 de euro, potrivit unui comunicat Adevarul Holding. Aplicatia pentru iPad include integral editiile tiparite ale ziarului, dar si materiale exclusive pentru iPad. Comunicatul de presa il citeaza pe Aurelian Amuraritei, web division &multimedia project director, potrivit caruia pentru acest proiect va fi formata, in cursul acestui an, o echipa editoriala dedicata.
  • Grupul de presa Medien Holding, ce publica, intre altele, ziarul Romania libera, a lansat o serie de cinci emisiuni video online, difuzate de luni pana vineri, la amiaza, pe romanialibera.ro si radiolynx.ro, potrivit unui comunicat de presa. Cele cinci emisiuni sunt "Liber la Sport" (lunea), "Dezbaterile RL" (martea), "Timpul Liber" (miercurea), "Backstage on Stage" (joia), "Home&Deco" (vinerea). Productiile sunt coordonate de Toader Paun, sef peste activitatile multimedia ale Medien Holding.
  • Fosta prezentatoare a stirilor Kanal D, Dana Razboiu, este in discutii avansate pentru a prezenta unul dintre jurnalele Realitatea TV, dupa lansarea grilei de primavara, la sfarsitul lunii februarie, scrie paginademedia.ro. Negocierile au fost confirmate pentru sursa citata de Dana Razboiu si de Sorin Enache, directorul general Realitatea TV.
  • Canalul european de stiri Euronews va deschide, anul acesta inca 11 redactii in lume, scrie Mediafax, citand o declaratie facuta de Philippe Cayla, presedinte al comitetului director al postului TV. Euronews va deschide, intre altele, birouri la Londra, Paris, Kiev, Istanbul, Dubai, Washington si Beijing si va consolida unele redactii deja existente. Luna viitoare va lansa o aplicate pentru iPhone, iar apoi una pentru iPad.