Directorul general al Realitatea Media, Sorin Enache, a afirmat, marti, la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), ca proiectul editorial al lui Stelian Tanase va fi realizat de Realitatea TV, indiferent daca acesta va fi sau nu directorul postului.

Acesta a precizat ca, in prezent, el este directorul postului, avand in vedere ca Stelian Tanase a amanat un raspuns.

Potrivit acestuia, nu a existat vreo intentie de a ii induce in eroare pe membrii CNA.

"Stelian Tanase in perioada in care a venit subiectul cu prelungirea licentei Realitatii TV pe noua ani primise oferta de vreo saptamana sau doua sa devina directorul Realitatii TV si lucra la un proiect, acela pe care l-ati primit si dumneavoastra. (...) Dupa ce am trecut de faza cu licenta a mai lucrat vreo doua saptamani la finalizarea proiectului (...) undeva in perioada Craciunului lucrurile s-au blocat in chestiuni avocatesti, care nici pana in ziua de astazi nu s-au rezolvat. Am citit si eu ca si dumneavoastra, dupa care am vorbit cu el, cum ca intre timp nu mai este atat de hotarat ca ar vrea sa preia functia asta din motive pe care nu le cunosc in amanunt", a afirmat directorul general al Realitatea Media, citat de Agerpres.

El a anuntat ca, in prezent, se lucreaza la niste emisiuni din proiectul lui Stelian Tanase, ce vor fi lansate in urmatoarea luna si ca aceasta saptamana se va semna un contract cu BBC World Service pentru training de jurnalisti - editori, reporteri si eventual niste moderatori.

CNA a prelungit licenta Realitatea TV in octombrie 2010, dupa discutii aprinse intre membrii Consiliului, iar proiectul postului a fost prezentat chiar de Stelian Tanase. Acesta, prezentat drept viitorul director al postului, a promis ca va transforma Realitatea TV intr-un BBC romanesc.