Jurnalisti din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia sunt invitati sa participe la a cincea editie a programului “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” adresat jurnalistilor din Balcani.

Bursa pentru jurnalistiFoto: Balkan Investigative Reporting Network

In fiecare an, zece jurnalisti din aceste tari sunt selectati prin intermediul unei competitii deschise, pentru a primi finantare si sprijin profesional in vederea documentarii si redactarii unui articol pe un subiect cu relevanta regionala si europeana.

Tema de anul acesta este JUSTITIA. Jurnalistii interesati sunt incurajati sa trateze subiectul in sens cit mai larg si original, putind propune idei de articole care sa exploreze contextul social si legal al acestei teme. Ei se pot referi, printre altele, la coruptie, slaba aplicare a legii sau egalitatea de sanse in ce priveste accesul la justitie.

Proiectele vor fi selectate de catre un juriu international, iar jurnalistii care vor participa in program vor primi o bursa de 2.000 de euro, aceeasi suma pentru acoperirea cheltuielilor de documentare si calatorie si vor participa la doua seminarii ce se vor desfasura anul acesta la Berlin si Viena.

In plus, cele mai bune trei articole vor fi recompensate cu premii in valoare de 4.000, 3.000 si respectiv 1.000 de euro.

Toate articolele vor fi publicate in limba engleza si in limbile tarilor participante la program.

Informatii detaliate despre programul “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” sunt disponibile pe site-ul http://fellowship.birn.eu.com

Data limita pentru trimiterea proiectelor este 1 martie 2011.

Programul “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” este derulat de catre Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) cu sprijin financiar de la Robert Bosch Stiftung si Fundatia ERSTE.​