Emisiunea pe care Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu o vor realiza, incepand de duminica, 23 ianuarie, la TVR il obliga pe Dan Bittman sa inceapa mai devreme emisiunea sa, "Danutz SRL". "50 de minute cu Plesu si Liiceanu" este programata de la ora 18.00, ceea ce face ca "Danutz SRL" sa inceapa cu o ora mai devreme si sa nu mai fie intrerupta de pauza de 40 de minute intre cele doua parti ale emisiunii, dupa cum a anuntat vineri postul public.

Schimbarile din grila TVR, incepand de duminica, 23 ianuarie:

  • Postul a anuntat, saptamana aceasta, ca din 23 ianuarie este programata in fiecare duminica, de la ora 18.00,  emisiunea "50 de minute cu Plesu si Liiceanu", o emisiune de "igiena mentala" care "isi propune sa stimuleze capacitatea noastra, a tuturor, de a gandi pe cont propriu". Un comunicat al TVR mentiona ca programul "porneste de la ideea ca romanii sunt din ce in ce mai putin atrasi de emisiunile canalelor de televiziune" si ca "cei doi oameni de cultura vor discuta despre teme care privesc conditia umana, despre poporul roman si complexele lui, despre raportul nostru cu nevazutul si necunoscutul". Gabriel Liiceanu, citat in comunicat: "E vorba de lucruri care ne framanta pe toti, unele pentru ca le suportam zi de zi, altele pentru ca fac parte din constantele vietii insesi. Ce facem cu viata noastra, de ce facem sau spunem prostii, de ce uram sau de ce invidiem, ce sens are cititul, la ce e buna democratia sau daca e bine sa faci politica sunt intrebari care ne privesc pe toti si in jurul carora, constient sau nu, ne construim viata".
  • Drept urmare, vineri, postul a anuntat ca emisiunea "Danutz SRL", difuzata pana acum de la ora 17.00 si intrerupta de o pauza de 40 de minute, va incepe cu o ora mai devreme si se va desfasura neintrerupt. Potrivit informarii TVR, rubrica "Un diamant la SRL" se transforma intr-o emisiune intreaga dedicata, duminica aceasta, lui Frank Sinatra.