CNA a acordat, marti, licenta audiovizuala prin satelit televiziunii Dolce Info, detinuta de Romtelecom SA, anunta Mediafax. Dolce Info va difuza informatii despre ofertele si serviciile Romtelecom, meteo, stiri din trafic, curs valutar, horoscop, programe de divertisment preluate, publicitate si teleshopping.

Consiliul National al Audiovizualului a luat aceasta decizie dupa ce a analizat de marti solicitarea SC. Romtelecom SA de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Dolce Info. La sedinta CNA a fost prezenta o delegatie a Romtelecom, condusa de Oana Ghita, manager de proiect Dolce Info.

Dolce Info va avea un format tematic, de informare a clientilor Dolce.

Potrivit dosarului depus la CNA, Dolce Info va difuza informatii despre produsele si serviciile Romtelecom, informatii utile (meteo, curs valutar, horoscop), informatii de interes general (trafic, drumuri blocate, transport public), programe de teleshopping, episoade demonstrative ale unor filme artistice sau programe (trailere) de la statiile prezente pe platforma Dolce, spoturi publicitare, infotext, promovare de evenimente, interviuri cu oficiali ai companiei, stiri publicitare si comunicate de presa de la lansari, programe de divertisment preluate (cooking, fishing, documentare, spectacole de teatru/ opera/ opereta, concerte, din culisele anumitor evenimente).

Emisia Dolce Info va fi de tip repetitiv - bucla, timp de 24 de ore pe zi.

Televiziunea va difuza programe productie proprie - 70%, productii audiovizuale ale altor producatori - 20% si programe preluate (Studio Moderna, NBC Universal si Time Warner) - 10%.

Grila postului Dolce Info va cuprinde: programe de informare (20%), programe educative (35%), programe culturale (20%), programe de divertisment si alte tipuri de programe (5%), publicitate (5%) si teleshopping (15%).

Pentru lansarea Dolce Info sunt estimate, pentru 2011, cheltuieli de capital de 22.500 de euro si cheltuieli de functionare de 10.000 de euro. Cifra de afaceri bruta estimata pentru 2011 este de 20.700 de euro, de 27.600 de euro (pentru 2012) si de 27.600 de euro (pentru 2013). Rentabilitatea previzionata a canalului dupa trei ani este de 120%.