Doua reclame in care cainii au rolul principal, difuzate in timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, au fost declarate favorite ale publicului, potrivit unui studiu realizat de USA Today. "Copilul Darth Vader" a plasat o reclama la Volkswagen pe locul al treilea in clasamentul celor cateva zeci de spoturi difuzate in timpul Super Bowl, eveniment major nu doar pentru sport, ci si pentru industria americana de publicitate. Multe dintre spoturile difuzate la Super Bowl 2011 au apelat la vedete precum Eminem, Ozzy sau Timothy Hutton, iar unele dintre ele au declansat controverse internationale.

Mopsul din spotul DoritosFoto: Captura YouTube

Clasamentul USA Today este bazat pe reactiile unor voluntari inclusi in focus-grupuri care sunt monitorizate pe parcursul pauzelor publicitare ale Super Bowl.

Locul intai este impartit de o reclama la Bud Light si o reclama la chipsurile Doritos. In ambele, personajele principale sunt caini - iar cea la Doritos a fost conceputa de un amator, care, de altfel, a castigat un milion de dolari pentru ca s-a plasat in fruntea clasamentului USA Today.

Spotul Bud Light:

Spotul Doritos:

Spotul cu "Darth Vader copil", pentru Volkswagen:

Printre reclamele care au atras indeosebi atentia si au starnit controverse la aceasta editie a Super Bowl s-au numarat cele care au apelat la vedete:

  • intr-una din reclame, Ozzy Osbourne apare alaturi de Justin Bieber

  • intr-o alta, Eminem arata adevarata fata a orasului Detroit, pentru Chrysler

  • actorul Adrian Brody canta intr-un spot pentru Stella Artois

  • iar Timothy Hutton, intr-un restaurant tibetan, apare in prima reclama Groupon difuzata cu ocazia Super Bowl, reclama ce a starnit nemultumirea multor chinezi

Vezi toate reclamele difuzate la Super Bowl